Όταν αναφερόμαστε σε φυσικό μακιγιάζ, συνήθως σκεφτόμαστε κάτι ανάλαφρο. Αέρινη βάση, φυσικές γυαλάδες, λαμπερό δέρμα και γήινες αποχρώσεις. Το κανονικό δέρμα μπορεί εύκολα να το υποστηρίξει. Τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση του δέρματος με έντονη λιπαρότητα; Αντίστοιχα τι μπορεί να δουλέψει για την επιδερμίδα με τάση για ακμή;

Η πρόκληση είναι να φαίνεται το μακιγιάζ μας όσο πιο δροσερό και φυσικό γίνεται.

Ξεκινώντας από την προετοιμασία της επιδερμίδας και μέχρι την επιλογή του κατάλληλου μακιγιάζ παρακάτω θα δούμε βήμα- βήμα τι μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ace that base: Αποτελεί τον χρυσό κανόνα του μακιγιάζ. Σωστή περιποίηση της επιδερμίδας με προϊόντα αποκλειστικά για τον τύπο μας. Τα λιπαρά δέρματα έχουν από φυσικού τους αρκετά φυσικά έλαια. Οι συνθέσεις που θα προτιμήσουμε θα πρέπει να είναι ελαφριές και oil-free. Έτσι θα ενυδατώσουμε σε βάθος, χωρίς να επιβαρύνουμε το ήδη λιπαρό μας καμβά.

Ξεκινάμε με κάποιο καθαριστικό που θα είναι απαλό με την επιδερμίδα μας και δεν θα την αφήσει αφυδατωμένη. Το «σκληρά», «επιθετικά» καθαριστικά, μπορεί να κάνουν το δέρμα μας να παράξει ακόμα περισσότερη λιπαρότητα. Ιδανικό είναι το Kale + Green tea spinach vitamins της εταιρείας Youth to the People. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαλό καθαριστικό, γεμάτο αντιοξειδωτικά , που καθαρίζει ήπια το δέρμα.

Kale + Green tea spinach vitamins της εταιρείας Youth to the People

Ακολουθεί το toning. Μια oil – free φόρμουλα, που θα απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα είναι ό,τι χρειαζόμαστε. Το Essential power skin toner (for oily/combination skin) της Laneige θα μας προσφέρει ματ, άνετο αποτέλεσμα.

Essential power skin toner

Ένα αποτελεσματικό tip για τις λιπαρές επιδερμίδες είναι η αντικατάσταση της κρέμας με κάποιο serum. Προς την κατεύθυνση αυτή το Morning expert Hyaluronic serum της εταιρίας This Works, θα δώσει το απαραίτητο boost στην επιδερμίδα, χωρίς να την αφήσει βαριά.

Morning expert hyaluronic serum, This Work

Στα του μακιγιάζ πια, το primer θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου.

Διαλέγεις μια oil – free πάλι σύσταση, που θα σε ωφελήσει διπλά. Από τη μία θα θολώσει την εμφάνιση των έντονων πόρων. Από την άλλη, θα μειώσει την έκκριση της λιπαρότητας του προσώπου για αρκετές ώρες. Η εταιρία Nars με το Pore and shine protect primer θα σου δώσει ένα άνετο ματ καμβά για να στρώσει το μακιγιάζ σου για πολλές ώρες. Καλό είναι το foundation που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι full κάλυψης αλλά και της ίδιας εταιρίας με το primer. Το Natural radiant longwear foundation της Nars θα δώσει μια κάλυψη που προσαρμόζεται στην ποσότητα, με ένα όμως φυσικό προς ματ τελείωμα.

Pore and shine protect primer, Nars
Natural radiant longwear foundation, Nars

Το σημείο κλειδί είναι η εφαρμογή της βάσης με το βρεγμένο μας beauty blender, για να αποφύγουμε το cakey effect.

Η πούδρα τοποθετείται στρατηγικά στα σημεία που πρώτα θα εμφανίσουν λιπαρότητα. Χρησιμοποιούμε μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή, όπως είναι η Born this way Ethereal setting powder της Too Faced. Τελευταίο βήμα για ένα full-proof μακιγιάζ είναι να ψεκάσουμε με το All Νighter setting spray της Urban Decay.

Born this way Ethereal setting powder , Too Faced
All Νighter setting spray, Urban Decay
Featured image: www.contentbeautywellbeing.com