Υπάρχουν άνθρωποι εξωστρεφείς, άνετοι, που μοιράζονται τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους, χωρίς να ντρέπονται.

Υπάρχουν και άνθρωποι κλειστοί, καχύποπτοι, που δεν εξωτερικεύουν τίποτα. Ακόμα και στις σχέσεις τους, φιλικές ή ερωτικές, κρατούν σιγή ιχθύος.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Εμείς το ψάξαμε αστρολογικά και σου παρουσιάζουμε τα τέσσερα ζώδια, που δυσκολεύονται πιο πολύ.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι “μυστήρια τρένα”.

Εάν λοιπόν, έχεις σχέση με κάποιον του ζωδίου αυτού, να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να του βγάλεις λέξη.

Ένας Σκορπιός δεν μπορεί με τίποτα να εκφράσει οποιοδήποτε συναίσθημα ή σκέψη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων και στην εκδοχή ότι θα πιέσεις πολύ, απλά θα ψελλίσει κάτι μονολεκτικά, με μια έκφραση πόνου, σαν να του βγάζεις δόντι ή την ψυχή.

Φυσικά, αυτό θα σου σπάει κάθε φορά τα νεύρα και ίσως θέσει τη σχέση σας σε κίνδυνο. Οπότε, εσύ έχεις δύο προοπτικές. Ή θα το παίζεις μάντης Τειρεσίας, κάθε φορά που το έτερον ήμισυ θα είναι στη μούγκα, ή θα αποχαιρετίσεις τον Σκορπιό και θα μετακινηθείς σε άλλα ζώδια του ζωδιακού κύκλου.

Υδροχόος

Γνωστός και μη εξαιρετέος, ο Υδροχόος κι αυτός είναι σιγανό ποταμάκι, κυριολεκτικά.

Ο Υδροχόος δεν είναι απλά ένας κλειστός τύπος, είναι απόμακρος. Κάστρο απόρθητο. Αν σχετίζεσαι μαζί του, λογικά περνάς μια συνεχόμενη φάση αγωνίας και ανασφάλειας. Μπορεί να σε θέλει τρελά, να πεθαίνει και να καίγεται. Τίποτα. Δεν θα λάβεις ποτέ τέτοιο μήνυμα. Ούτε σήματα καπνού, ούτε τηλεγράφημα, ούτε καν χαραγμένο στις σπηλιές, ωσάν τον Homo.

Ο Υδροχόος βέβαια μιλάει με τις πράξεις του, ή έτσι νομίζει. Γενικά όμως, ζει σε ένα δικό του κόσμο με τους δικούς του όρους. Η το δέχεσαι ή όχι.

Ζυγός

Πολύ καλός ο Ζυγός, πάρα πολύ καλός, τόσο καλός που κρατάει μέσα του όλα τα αρνητικά.

Οι Ζυγοί είναι άνθρωποι, που δεν θέλουν με τίποτα να σε στενοχωρήσουν και να χαλάσουν το mood της σχέσης. Θέλουν να κρατάνε ισορροπίες, ακόμα κι αν μέσα τους υποφέρουν. Δεν θα έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί σου, δεν θα σου πουν ότι δεν περνάνε καλά σε αυτή τη σχέση και δεν θα σου δώσουν την ευκαιρία να αλλάξεις τα πράγματα.

Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι να ζεις με έναν άνθρωπο, που δεν ξέρει τι θέλει, αν θέλει και αν Σε θέλει. Περαστικά να πούμε και καλή δύναμη.

Κριός

Ο Κριός αντίθετα, θα σου πει και τι θέλει και τι νιώθει και τα πάντα και καλύτερα να μην είσαι εκεί, όταν θα συμβεί αυτό.

Αν έχεις σχέση με Κριό, θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι και νεύρα, να μην είσαι ευαίσθητ@ και να μην παρεξηγείσαι. Γενικά, να είσαι λίγο αναίσθητ@ και να μην παίρνεις τοις μετρητοίς ότι σου πει.

Οι Κριοί είναι χαρακτήρες εκρηκτικοί, που αν θελήσουν να σου πουν κάτι θα το ξεστομίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν παράδειγμα, εκνευριστούν μαζί σου θα το καταλάβεις άμεσα. Θα το εκφράσουν όπως μπορούν -συνήθως με κατάρες και μπινελίκια πρώτης τάξης- και με ότι μπορούν -θα σου λέγαμε να καλυφθείς, μην φας καμιά παντόφλα στο κεφάλι.

Γενικώς, ένας Κριός δεν μπορεί να συγκρατηθεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του. Θα πει αυτό που αισθάνεται, χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Παρόλα αυτά, είναι αξιαγάπητοι κι εμείς εξακολουθούμε να πέφτουμε θύματα της γοητείας τους.