Αν και η κατακράτηση υγρών μπορεί αν αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πιο σοβαρής κλινικής κατάστασης, είναι αρκετά συχνή στις γυναίκες λόγω της περιόδου. Φτάνοντας μία με δύο εβδομάδες πριν την περίοδο, η προεμμηνορροϊκή κατακράτηση νερού μπορεί αν σε κάνει να νιώθεις δυσφορία και ένα ανεξήγητο βάρος.

Η κατακράτηση υγρών μπορεί να αντιμετωπιστεί φυσικά με τα παρακάτω βότανα.

1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα δημοφιλές φυτικό ρόφημα και συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους. Σε αντίθεση με άλλους τύπους τσαγιού, το πράσινο τσάι παρασκευάζεται από μη ζυμωμένα φύλλα κι έτσι περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται πολυφαινόλες. Λόγω του ότι το συγκεκριμένο βότανο περιέχει καφεΐνη, έχει διουρητική δράση με αποτέλεσμα τη μείωση της κατακράτησης υγρών. Σύμφωνα, επίσης, με το Maryland Medical Center, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έχει φανεί ότι ενισχύει τον μεταβολισμό και διεγείρει την καύση λίπους.

2. Τσουκνίδα

Η τσουκνίδα είναι ένα κοινό αγριόχορτο με ακανθώδη φύλλα, τα οποία συγκρατούν χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σαν φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων και την απομάκρυνση περίσσειας νερού από το σώμα. Ως φυσικό διουρητικό, το φυτό χρησιμοποιείται χρησιμοποιείται συχνά για την θεραπεία κοινών προβλημάτων του ουροποιητικού συστήματος και του προστάτη. Συμβουλέψου έναν γιατρό πριν την χρήση της, καθώς το συγκεκριμένο φυτό δεν είναι ασφαλές σε συνδυασμό με κάποια φάρμακα.

3. Πικραλίδα

Η πικραλίδα είναι ένα φυτό γνωστό ως ένα αγριόχορτο, που φυτρώνει στους κήπους με τα «ενοχλητικά» κίτρινα άνθη του να κατακλύζουν το γκαζόν. Πρόκειται για ένα φυσικό βότανο που χρησιμοποιείται ως φάρμακο για πολλά χρόνια για την αντιμετώπιση πεπτικών διαταραχών, του πρηξίματος, προβλημάτων του δέρματος, του πυρετού και του διαβήτη, λόγω των αντιοξειδωτικών της ιδιοτήτων. Τα φύλλα της έχουν διουρητικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση της κατακράτησης υγρών και του μετεωρισμού. Συμβουλέψου έναν γιατρό πριν την χρήση της, καθώς μπορεί να προκύψει αλλεργική αντίδραση.

4. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι γνωστός για τη χρήση του σαν γαρνιτούρα ή μυρωδικό σε φαγητά. Ωστόσο, η χρήση του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά, αφού αποτελεί ένα φυσικό διουρητικό. Μπορεί, λοιπόν, να αντιμετωπίσει μία ανεπιθύμητη κατάσταση κατακράτησης υγρών.

Δες ακόμα: 5 υπερτροφές που θα πρέπει να καταναλώνει κάθε γυναίκα


www.facebook.com/dietliciousgr | www.instagram.com/dietlicious.gr/

featured image: Unsplash|Ablimit Ablet