Έχεις industrial σπίτι με ανεκμετάλλευτη ταράτσα; Ή απλά είσαι φαν του συγκεκριμένου στυλ και δεν μπορείς να την εφαρμόσεις στο εσωτερικό του σπιτιού; Ήρθε η ώρα να δεις πως μπορείς να διακοσμήσεις την ταράτσα σου σε industrial ύφος και να της δώσεις ζωή!

Το καλό με την industrial διακόσμηση είναι ότι ταιριάζει άψογα στα σπίτια της πόλης και ειδικά στις ταράτσες της. Τα στοιχεία κλειδιά που χρειάζεται να σκεφτείς είναι το τσιμέντο, η πέτρα, το τούβλο, οι αυστηρές γραμμές και τα λίγα χρώματα.

Παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για το πως θα το εφαρμόσεις και στην ταράτσα σου.

Αγάπησε το γκρι

Οι τόνοι του γκρι και του μαύρου σε συνδυασμό με το λευκό είναι ένα must βήμα για να πετύχεις industrial ύφος στην ταράτσα σου.

Είναι και το βήμα που δε χρειάζεται να κάνεις και πολλά καθώς οι ταράτσες στις πόλεις είναι ήδη γκρι και τσιμεντένιες! Υπάρχουν όμως τρόποι να αναδείξεις αυτό το χρώμα και να βγάλεις την ομορφιά του.

Ανάδειξε τα industrial στοιχεία

Για να κάθεσαι άνετα στην ταράτσα σου, επίλεξε άνετα έπιπλα κήπου από υλικά όπως το μέταλλο και το ξύλο σε μίνιμαλ γραμμές. Το μέταλλο και το ξύλο δένουν άψογα με το γκρι του τσιμέντου της ταράτσας και το ομορφαίνουν.

Ακόμα, αν έχεις και κάποιο τοίχο με εκτεθειμένα τούβλα το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα καλύτερο και πιο βιομηχανικό. Άφησε τα τούβλα ως έχουν και κρέμασε μερικά λαμπάκια σε ζεστή απόχρωση για να τα τονίσεις.

Σκέψου την πατητή

Και όταν λέμε πατητή, εννοούμε την τσιμεντοκονία φυσικά! Η πατητή τσιμεντοκονία δίνει το μίνιμαλ ύφος που αναζητάς στην ταράτσα σου. Μπορείς ακόμα, να διαλέξεις τσιμεντοκονία σε διάφορες αποχρώσεις του γκρι και του κρεμ ή ακόμη και γυψοσανίδα, ώστε να διαφοροποιήσεις την ταράτσα σου από τις άλλες και να την κάνεις το επίκεντρο της γειτονιάς.

Αν επιλέξεις την πατητή για να μεταμορφώσεις την ταράτσα σου, μία φανταστική λύση είναι να δημιουργήσεις και χτιστά έπιπλα σε απλές γραμμές όπως ένα τσιμεντένιο τραπέζι και τσιμεντένιο παγκάκι στο οποίο θα μαζεύεται όλη η παρέα. Το μόνο πρόβλημα που θα έχεις να αντιμετωπίσεις εδώ θα είναι ο καθαρισμός του χώρου, μετά το πέρας των εργασιών. Με το κατάλληλο συνεργείο καθαρισμού, το παραπάνω θα είναι παιχνιδάκι!

Βάλε και λίγο χρώμα

Για να δώσεις λίγη ζωντάνια στο industrial look της ταράτσας σου, μερικές χρωματιστές πινελιές είναι απαραίτητες. Τοποθέτησε μεγάλες τσιμεντένιες γλάστρες με πλούσια δεντράκια και φυτά και ολοκλήρωσε το σύνολο με μερικά υφάσματα σε πετρόλ ή κίτρινο χρώμα για τα μαξιλάρια του καναπέ.

Αυτά τα χρώματα αναδεικνύουν όσο τίποτα τη διακόσμηση του χώρου και εντυπωσιάζουν όποιον τα αντικρίζει.

Ελπίζουμε να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω ή όσα επιθυμείς, και να χαρείς την industrial ταράτσα σου με φίλους και γείτονες.