Τo roller skating ήταν πάντα η κρυφή σου επιθυμία, αλλά φοβόσουν να δοκιμάσεις; Ή μήπως έχεις ενθουσιαστεί, επειδή αποτελούν hot τάση;

Είτε πρόκειται για πλαστικά skates ή ένα πατίνι που μοιάζει περισσότερο με πάνινα παπούτσια, κανείς δε θα σε κρίνει εάν επιλέξεις αυτό που φαίνεται πιο χαριτωμένο. Μόνο μια προειδοποίηση: Βεβαιώσου ότι είναι καλής ποιότητας. Μερικά πατίνια δεν είναι γερά ή δεν διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, εάν η περιοχή που συνδέει τους τροχούς είναι απλώς ένα λείο κομμάτι πλαστικού, αυτά δεν είναι «πραγματικά» πατίνια. Πέρα από αυτό, διάβασε τα tips που ακολουθούν για να κάνεις πατινάζ με ασφάλεια:

Φόρα προστατευτικό εξοπλισμό

Μέχρι να αναπτύξεις πλήρως το ένστικτό σου, για να πέσεις με ασφάλεια, φόρα ειδικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, πάρε επιγονατίδες – με σκληρά καπάκια καλύτερα. Επίσης, ένα κράνος για την προστασία του κεφαλιού, προστατευτικά για τους αγκώνες και για τους καρπούς. Φρόντισε ακόμα να καθαρίσεις την περιοχή που θα κάνεις πατινάζ από αιχμηρά και ευαίσθητα αντικείμενα. Ποτέ μην προσπαθήσεις να κατεβείς σκάλες ή να πας σε δύσκολο έδαφος εκτός και αν είσαι σίγουρη για τις δεξιότητές σου.

Μάθε να συντηρείς τα skates σε καλή κατάσταση

Όπως να σφίγγεις ή να χαλαρώνεις τα παξιμάδια στους τροχούς. Βεβαιώσου ότι είναι αρκετά χαλαρά ώστε, όταν κρατάς το πατίνι προς τα πάνω και κουνάς τον τροχό, να περιστρέφεται ελεύθερα. Ένα βασικό εργαλείο skate είναι αυτό

Θα χρειαστεί να προσαρμόσεις τα skates σου, ώστε να ταιριάζουν με το επίπεδο δεξιοτήτων σου και με τον τύπο του πατινάζ που θέλεις να κάνεις. Εάν είναι κυρίως σε σκληρό εσωτερικό δάπεδο, θα χρειαστείς σκληρούς τροχούς. Εάν προτιμάς εξωτερικούς χώρους, οι μαλακότεροι τροχοί θα σου δώσουν μια πιο ομαλή κύλιση πάνω στο τραχύ πεζοδρόμιο. Πολλοί σκέιτερ έχουν ένα σετ εξωτερικών τροχών και ένα εσωτερικών, αλλάζοντάς τα ανάλογα.

Τα stops στα δάχτυλα είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις. Ορισμένες κινήσεις λειτουργούν καλύτερα χωρίς να σταματάς. Ίσως θελήσεις, λοιπόν, να τα αντικαταστήσεις με τα λεγόμενα jam plugs. Γενικά, ορισμένοι τύποι σου επιτρέπουν να προσαρμόσεις το ύψος με ένα κλειδί allen.

Νιώσε άνετα με τα πατίνια σου

Το πρώτο βήμα για να μάθεις ή να θυμηθείς ξανά να κάνεις skate είναι απλώς να εκπαιδεύσεις το σώμα σου. Ο γρηγορότερος τρόπος είναι να φοράς τα πατίνια στο σπίτι.

Ακόμα κι αν έχεις παντού μοκέτα, θα αποκτήσεις την αίσθηση του πού θα τοποθετείς το βάρος στο πόδι καθώς περπατάς. Ακόμα και όταν φοράς τα πατίνια σε ένα μικρό χώρο, όπως στην κουζίνα. Για παράδειγμα, την ώρα που πλένεις τα πιάτα. Θα ανακαλύψεις όλα τα είδη περιστροφής και ελιγμών στους τροχούς, ενώ στέκεσαι ακίνητη. Αυτές οι δεξιότητες θα σε βοηθήσουν, όταν πας επιτέλους στο παγοδρόμιο ή στο δρόμο.

Μάθε μερικές κινήσεις

Τώρα φτάνουμε στο διασκεδαστικό μέρος! Αν θέλεις να μάθεις κινήσεις χορού σε εσωτερικούς χώρους, μπορείς απλά να βάλεις μουσική και να αρχίσεις να κινείσαι. Τα LA Roller Girls έχουν ένα διαδικτυακό μάθημα σχεδόν κάθε μέρα και είναι δωρεάν. Η Miss’ile, μια άλλη ομάδα rollerdance, κάνει μαθήματα κυρίως στο Zoom. Το Dance Skate  προσφέρει επίσης μαθήματα και το feed τους είναι μια συλλογή από φανταχτερές κινήσεις με πατίνια όλων των στυλ. Κατά συνέπεια, είναι εξαιρετικό για έμπνευση και για οδηγίες. Το Rollerfit, έχει μια σειρά από μαθήματα αρχαρίων στο IGTV του. Ο λογαριασμός @rollerskate.together δημοσιεύει καθημερινά προγράμματα με όλα τα διαδικτυακά μαθήματα και εκδηλώσεις από άλλους λογαριασμούς πατινάζ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LA Roller Girls Entertainment (@larollergirls) στις

Ό, τι κι αν επιλέξεις, μείνε ασφαλής. Μάθε τα πατίνια σου και μην φοβάσαι να γίνεις δημιουργική. Καλό πατινάζ!

Διάβασε ακόμα Τα 10 εκπληκτικά οφέλη του Roller Skating για την υγεία σου