Όταν σκέφτεσαι τη φόρμα σου, το μυαλό σου πιθανότατα περιπλανιέται αμέσως στις γνωστές μεθόδους απώλειας βάρους. Όπως το γυμναστήριο, το περπάτημα, το κολύμπι, το τρέξιμο, η ποδηλασία και η γιόγκα. Ωστόσο, ένα δημοφιλές άθλημα για να χάσεις βάρος και να ανέβεις επίπεδο στη φυσική σου κατάσταση είναι το Roller Skating. Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη για την υγεία που θα σε εκπλήξει. Επίσης, είναι διασκεδαστικό!

Ακολουθούν 10 οφέλη του Roller Skating και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνεις:

1. Το Roller Skating καίει θερμίδες

Για να χάσεις βάρος πρέπει να κάψεις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις καθημερινά. Υπάρχουν εξαιρετικοί τρόποι για να κάψεις θερμίδες, αλλά ας το παραδεχτούμε, αυτοί δεν είναι πάντα διασκεδαστικοί. Το Roller Skating από την άλλη πλευρά μπορεί να σημαίνει απλά να φορέσεις τα πατίνια σου και να πας στο πάρκο. Κοινώς, δεν έχει σημασία ποιο είδος θα επιλέξεις, για να κάψεις θερμίδες.

Ως καρδιαγγειακή δραστηριότητα, κάνει την καρδιά να δουλεύει πιο έντονα. Ιδρώνεις και αν κάνεις τακτικά και ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, σύντομα θα δεις το λίπος να φεύγει.

Πόσες θερμίδες καις;

Με μια χαλαρή βόλτα 30 λεπτών καις 250 θερμίδες! Αναλόγως πάντα με το σωματικό σου βάρος και τον τύπο του πατινάζ. Έτσι, αν κάνεις 30 λεπτά πέντε φορές την εβδομάδα, θα κάψεις περίπου 1250 θερμίδες.

2. Χτίζεις μύες

Το πατινάζ είναι μια cardio άσκηση. Όμως συμβάλλει και στην ενδυνάμωση και τη σύσφιξη ορισμένων περιοχών. Συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών, των γλουτών, των μηρών.

Οι γλουτοί λαμβάνουν την καλύτερη προπόνηση. Κάθε φορά που κάνεις πατινάζ, στρίβεις, λυγίζεις και χαμηλώνεις. Οι τετρακέφαλοι, τα ισχία και οι μηροί σου θα νιώσουν όλα το «κάψιμο». αφού μετακινείς συνεχώς τα πόδια εμπρός και πίσω.

Εάν έχεις παραπανίσιο βάρος, θα χρειαστείς λίγο περισσότερο χρόνο για να δεις αλλαγές στους μύες σου. τον Αλλά μόλις χάσεις μερικά κιλά, θα παρατηρήσεις τη διαφορά.

3. Βελτιώνει την ισορροπία σου

Μερικοί άνθρωποι έχουν φυσική ισορροπία. Για πολλούς όμως αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται φυσικά. Η ισορροπία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που περπατάς και κάνεις συγκεκριμένα αθλήματα και δραστηριότητες.

Το Roller Skating βελτιώνει την ισορροπία χάρη στους μύες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του πατινάζ. Ειδικά, τους μύες της πλάτης και της κοιλιάς. Απαιτεί από εσένα να διατηρείς έναν σταθερό πυρήνα, για να παραμείνεις σε όρθια θέση. Η οποία είναι η τέλεια συνταγή εάν θέλεις να πετύχεις καλύτερη ισορροπία.

4. Roller Skating συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς

Καθότι μια αποτελεσματική μορφή αερόβιας άσκησης. Αυξάνει τον μέσο καρδιακό ρυθμό του σκέιτερ από 140-160 παλμούς το λεπτό. Και αν συμμετέχεις σε Roller Skating ταχύτητας, αυξάνεις δραματικά τον καρδιακό σου ρυθμό έως και περίπου 180 παλμούς το λεπτό.

5. Καταπολεμάς τον διαβήτη

Το Roller Skating ενισχύει την καρδιά και τα οστά, ανακουφίζει από το άγχος, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τον διαβήτη, οπότε στην πραγματικότητα, μπορείς να κάνεις πατινάζ, για να ελέγξεις τον διαβήτη ή ίσως ακόμη και να τον αποτρέψεις.

Οι γιατροί συστήνουν σε ασθενείς με διαβήτη και σε αυτούς που θεωρούνται «σε κίνδυνο» να στοχεύουν περίπου 30 λεπτά ελαφριάς έως μέτριας αερόβιας άσκησης 5 ημέρες την εβδομάδα. Μπορείς να κάνεις περισσότερο από αυτό το συνιστώμενο, για να ελέγξεις το διαβήτη σου.

Wattpad

6. Αποκτάς περισσότερη δύναμη

Ένα άλλο μεγάλο όφελος για την υγεία από το πατινάζ είναι ότι βοηθά στην ενδυνάμωση. Αποτελεί μια full-body προπόνηση, αλλά φυσικά υπάρχουν ορισμένες περιοχές και ομάδες μυών που γυμνάζονται περισσότερο.

7. Βελτιώνει τη μυϊκή αντοχή

Με την αύξηση της δύναμης έρχεται και μια τεράστια ώθηση στη μυϊκή αντοχή. Θα διαπιστώσεις σταδιακά ότι μπορείς να κάνεις Roller Skating για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως και άλλες ασκήσεις.

8. Αποτρέπει τραυματισμούς

Αντίθετα με ό, τι πιστεύεις, το πατινάζ είναι πολύ πιο ασφαλές. Δεν αναφερόμαστε στις πτώσεις ή τις γρατζουνιές στα γόνατα. Αλλά στους σοβαρότερους τραυματισμούς των μυών και των αρθρώσεων.

Σύμφωνα με μελέτες, επιβαρύνει κατά 50% λιγότερο τις αρθρώσεις σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, όπως το τρέξιμο.

9. Το Roller Skating σε κάνει ευτυχισμένο

Το Roller Skating καθαρίζει το μυαλό, ελαχιστοποιεί τις ήπιες μορφές κατάθλιψης και σε κάνει χαρούμενη. Επίσης, μειώνει τις «κακές» ορμόνες, αυξάνοντας παράλληλα τις ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες ανακουφίζουν από τον «εγκεφαλικό πόνο» και χάρη στην αερόβια προπόνηση από το πατινάζ θα αισθανθείς πραγματικά καλά. Ενώ βελτιώνεται η συγκέντρωσή σου. Και αν θέλεις να κάνεις με φίλους, θα διασκεδάσεις ακόμα περισσότερο.

10. Ζήσε μια ζωή χωρίς άγχος χάρη στο Roll σου

Το πατινάζ ελαχιστοποιεί το άγχος. Αν κάνεις με πιο αργό ρυθμό είναι μια χαλαρωτική δραστηριότητα. Επίλεξε μια ήσυχη γραφική τοποθεσία που είναι ιδανική για πατινάζ. Επωφελήσου από τη στιγμή εστιάζοντας στο περιβάλλον, στην αναπνοή και στον καθαρό αέρα.

featured image: Vogue Πληροφορίες: rollerskatedad.com