Μέσα σε όλα όσα άλλαξε η πανδημία της Covid-19 παγκοσμίως, ο γάμος δεν έμεινε ανέγγιχτος. Τελετές ακυρώθηκαν, γαμπροί και νύφες έμειναν να αναρωτιούνται αν θα καταφέρουν να κάνουν ποτέ αυτό το party που οργάνωναν τόσο καιρό. Με την τάση των micro-weddings, που αναδύεται σιγά σιγά στον μετά-lockdown κόσμο, το party μπαίνει σε αναμονή. Τουλάχιστον από ό,τι δείχνουν τα πράγματα για τώρα.

Τι είναι οι micro-weddings;

Ένας micro-wedding αποτελείται από λιγότερα από 2ο άτομα -συμπεριλαμβανομένων του γαμπρού και της νύφης. Προφανώς, και πριν την πανδημία, πολλοί γάμοι λάμβαναν χώρα με λιγότερους από 50 καλεσμένους. Ωστόσο, οι 20 είναι μια πρόκληση. Στο μεταξύ, η αφορμή ως τώρα ήταν περισσότερο οικονομική. Το ερωτευμένο ζευγάρι έβρισκε πιο λογικό το να κάνει έναν μικρό γάμο, και να κρατήσει τα χρήματά του για ένα τέλειο ταξίδι του μέλιτος.

Πλέον, όμως το ζήτημα των micro-weddings δεν είναι θέμα επιλογής. Είτε σκεφτείς τη δική σου υγεία, είτε εκείνη των ηλικιωμένων και των ανθρώπων σε ευπαθείς ομάδες στον περίγυρό σου, θα βάλεις πάνω από όλα την ασφάλειά τους. Και ενώ μπορεί η ιδέα του ο μεγάλος γάμος που ονειρευόσουν να παίζει κυρίαρχο ρόλο στο μυαλό σου, το να κάνεις έναν μικρό, με τους βασικούς και απαραίτητους καλεσμένους να είναι μονόδρομος. Για την περίοδο που διανύουμε τέλος πάντων.

Τα τελευταία δεδομένα, θέλουν 30 να είναι το ανώτατο όριο περευρισκόμενων σε έναν γάμο. Οπότε αν ακόμα και αυτό δε σε ικανοποιεί, έχεις δυο επιλογές: Είτε να αναβάλεις τον γάμο σου είτε να κάνεις έναν micro-wedding και να κάνεις το μεγάλο πάρτι όταν ο φόβος του κορωνοϊού θα είναι παρελθόν.

featured image: her.ie