Υπάρχουν οι άνθρωποι που προτιμούν να μένουν στάσιμοι και «ασφαλείς» και εκείνοι που επιθυμούν να ρισκάρουν καθημερινά με σκοπό να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν. Εσύ απ’ ό,τι φαίνεται ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία και τα 33 σημάδια που ακολουθούν θα στο αποδείξουν.

giphy
giphy

1. Κάνεις κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα που μπορεί να μην ταιριάζουν με την προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία σου. 2. Επιλέγεις να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι ή ικανοί από εσένα για να εμπνέεσαι από αυτούς και να προσπαθείς για το καλύτερο. 3. Σκέφτεσαι τα πράγματα πιο σύνθετα και είσαι έτοιμος/η για την αποτυχία! 4. Έχεις συνειδητοποιήσεις ότι η ανασφάλεια σου σε κάτι σε κάνει να το προσπαθείς περισσότερο παρά να το αποφεύγεις. 5. Είσαι περισσότερες φορές έξω από το comfort zone σου παρά μέσα σε αυτό. 6. Ζητάς συμβουλές από πετυχημένα άτομα ακόμη και αν ενδέχεται να δεχτείς την αρνητική κριτική τους. 7. Παίρνεις αποφάσεις βλέποντας μακροπρόθεσμα όχι με βάση του τι σε κάνει τώρα χαρούμενο/η. 8. Ακόμη και αν δεν είσαι απολύτως προετοιμασμένος/η για κάτι, το τολμάς έχοντας εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. 9. Προτιμάς να πιέσεις τον εαυτό σου να αντιμετωπίσει κάτι δύσκολο παρά να το αναβάλεις συνεχώς. 10. Ξέρεις πως είναι να αποτυγχάνεις, αλλά αποτυγχάνεις διαρκώς. 11. Και παρά αυτή η αποτυχία να σε ρίξει ψυχολογικά σε κάνει πιο δυνατό/ή. 12. Μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου, για αυτό και λατρεύεις να τα κάνεις! 13. Έχεις συγκεκριμένους στόχους για κάθε μέρα ξεχωριστά ανεξάρτητα από το πόσο σύνθετοι ή απλοί μπορεί να είναι. 14. Πιστεύεις πως η οικειότητα που έχεις με κάποιον ή κάτι ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον πήχη! 15. Δε φοβάσαι να παραδεχτείς ότι δε γνωρίζεις κάτι. 16. Αντίθετα, θεωρείς πως με αυτόν τον τρόπο έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να μάθεις μία νέα πληροφορία. 17. Σκέφτεσαι περισσότερο την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλεις για να πετύχεις τον στόχο σου παρά το ενδεχόμενο της αποτυχίας. 18. Στο μυαλό σου ο όρος «αρκετός καλός» ακούγεται κάπως μέτριος. 19. Ψάχνεις την ευτυχία σε μικρές καθημερινές στιγμές γιατί πως εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο νόημα. 20. Είσαι «οκ» με το να συζητάς για τις πτυχές του εαυτού σου που χρειάζονται βελτίωση. 21. Ρωτάς τον εαυτό σου πριν πάρεις μία απόφαση «Αυτό είναι μία πρόκληση ή μία απλή πράξη παροδικής ευτυχίας;». 22. Έχεις μεγαλώσει με το να λατρεύεις περισσότερο τη διαδικασία επίτευξης ενός στόχου παρά με την έκβαση αυτού. 23. Υπερασπίζεσαι τη γνώμη σου ανεξαρτήτως περιβάλλοντος. 24. Επενδύεις σε κάτι «μικρότερο» και πιο κουραστικό παρά σε κάτι «μεγαλύτερο» με ημερομηνία λήξης! 25. Παίρνεις τη σωστή απόφαση ακόμη και αν σε πονάει συναισθηματικά. 26. Ωστόσο, εξαντλείς όλα τα περιθώρια σε κάθε περίπτωση πριν αποφάσεις να τελειώσει κάτι. Ακόμη και αν για κάποιους αυτό είναι χάσιμο χρόνου. 27. Ξεκινάς μία δική σου επαγγελματική προσπάθεια σε μία περίοδο ύφεσης και υψηλού ανταγωνισμού. 28. Τολμάς να πεις σε κάποιον την αλήθεια ακόμη και αν ξέρεις πως θα τον πληγώσει. 29. Μεταναστεύεις στο εξωτερικό με την ελπίδα για κάτι «καλύτερο». 30. Ξεκινάς να μαγειρέψεις χωρίς τη βοήθεια της μαμάς σου. (Είναι και αυτό ένα ρίσκο…)

Giphy
Giphy

31. Βγαίνεις αρκετές φορές έξω χωρίς ίχνος μακιγιάζ. 32. Κάνεις σχέση με κάποιον που βρίζουν όλοι οι γύρω σου. 33. Δοκιμάζεις συνεχώς τα όρια σου όπου, με όποιον και όπως και αν είσαι!

Δες ακόμη: 33 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε ένα single κορίτσι.

featured image: boredpanda.com