Κάποιες εμπειρίες είναι απλά αχρείαστες. Η λογική λέει πως μιας και όντως δεν έχουν κανένα όφελος, αλλά είναι περισσότερο προβλήματα, θα είχαμε ήδη βρει τον τρόπο να τις αποφεύγουμε. Μα όχι. Για κάποιο λόγο μας ενώνουν με έναν αόρατο μάταιο τρόπο. Τουλάχιστον προκαλούν αυτό το κλασικό, συνήθως μεθυσμένο, “τελικά όλοι είμαστε ίδιοι”. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να παραδεχτούμε πως τα παρακάτω 33 γνώριμα περιστατικά θα μπορούσαν και να μη συμβαίνουν, κι ας τα έχουμε πάθει όλοι. Κάποια από αυτά, τα παθαίνουμε και συχνά, σχεδόν καθημερινά.

via GIPHY

 1. Η κίνηση το πρωί, πηγαίνοντας στη δουλειά. Εσείς που περνάτε κάθε πρωί από Κηφισίας, να ξέρετε πως σας χρωστάμε μια αγκαλιά.
 2. Το πρώτο τρακάρισμα. Αυτό που συνήθως γίνεται όταν νιώθεις πως πλέον έχεις πραγματικά τον έλεγχο του αυτοκινήτου σου.
 3. Το σεξ από το οποίο επιστρέφεις με ένα κενό ή μια μια αίσθηση πως μόνη στο σπίτι με μια σειρά να παίζει στον αυτόματο, θα είχες περάσει καλύτερα.

 4. Αυτό το “καλύτερα να μην είχα πάει” ισχύει και για κάθε βαρετή έξοδο για ποτό.
 5. Το reunion με συμμαθητές που βαθιά μέσα μας όλοι ξέρουμε πως δε θα θέλαμε να είμαστε εκεί.
 6. Ο καυγάς με τον κολλητό ή την κολλητή σου. Αυτός που γίνεται μετά από αρκετό αλκοόλ και την άλλη μέρα καταλαβαίνεις πως τα περισσότερα από όσα είπατε, όχι απλά ήταν αχρείαστα, αλλά δεν τα εννοούσατε κιόλας.
 7. Το ghosting. Θα μπορούσαμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.
 8. Βέβαια, και οι τεράστιες, αχρείαστα συναισθηματικές συζητήσεις στις οποίες μπλέκουμε για να μην κάνουμε ghosting, ναι, αχρείαστες και αυτές.
 9. Η επιστροφή σε έναν πρώην, μετά από τον χωρισμό, απλά για να δούμε το αδιέξοδο και δεύτερη φορά. No, thanks.
 10. Η παρορμητική έκφραση “θέλω να μείνουμε φίλοι” και τα παρελκόμενά της, με κάποιον που στην πραγματικότητα δε μίλησε στην ψυχούλα σου.
 11. Η φάση που ανοίγεις το ψυγείο και μπερδεύεις το νερό με το τσίπουρο. Άβολη, αμήχανη, αχρείαστη.
 12. Η κόντρα με κάποιο γείτονα. Υπάρχει λόγος;
 13. Η κόντρα στην παραλιακή. Έλα, αφού δεν υπάρχει λόγος.
 14. Το να κάνεις ντους και να συνειδητοποιείς πως η playlist που έχεις επιλέξει δεν είναι εκείνη που νόμιζες ότι έχεις επιλέξει.
 15. Οι διαφημίσεις στο YouTube που διακόπτουν αυτό που βλέπεις ή ακούς, την καλύτερη στιγμή.

 16. Οι τράκες για τσιγάρο. Είτε σου κάνουν είτε τις κάνεις, είναι αχρείαστες. Πρακτικά, το όλο concept τσιγάρο είναι αχρείαστο, αλλά τέλος πάντων.
 17. Η στιγμή στην παραλία που νιώθεις ότι μια τεράστια μέλισσα σε καταδιώκει και οι κινήσεις σου δε βγάζουν κανένα νόημα στα μάτια των γύρω σου.
 18. Εκείνο το ποτό που ξέρεις πως θα σε μεθύσει. Συνήθως είναι το πέμπτο. Μπορούμε να συμφωνήσουμε πως από το τρίτο και μετά έχεις περάσει στην κλίμακα των αχρείαστων;
 19. Τα άβολα σχόλια για την εμφάνισή σου ή την εμφάνιση κάποιου άλλου. Ειδικά όταν μονοπωλούν ολόκληρη τη συζήτηση. Είναι πικρόχολα και σίγουρα όχι χρήσιμα.
 20. Να είσαι σε ραντεβού και να σου λέει ο τύπος ότι τα δόντια σου έχουν κραγιόν. Ή να το συνειδητοποιείς μόνη σου μετά. Ακόμα χειρότερο.
 21. Η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι κανείς από τους δυο σας δεν έχει μαζί του προφυλακτικά, είναι η χειρότερη στιγμή για μια τέτοια αποκάλυψη. Αχρείαστο.
 22. Το small talk, οι συζητήσεις για τον καιρό, οι τσακωμοί για την πολιτική.

 23. Η στιγμή που ζητάτε λογαριασμό και κάποιος από την παρέα θέλει να είναι τόσο ακριβής με την πληρωμή που κάνει σαφή ακόμα και τα cents που πρέπει να πληρώσει ο καθένας.
 24. Όταν έχει αργήσει η παραγγελία σου και παίρνεις τηλέφωνο για να ακούσεις το αγαπημένο “έχει φύγει το παιδί”.
 25. Τα meetings που θα μπορούσαν να είναι ένα απλό mail και οι βίντεο κλήσεις που θα μπορούσαν να είναι απλό τηλέφωνο.
 26. Όταν ανοίγεις κατά λάθος την κάμερα σε μια ομαδική τηλεφωνική κλήση.
 27. Να πηγαίνεις για φαγητό φορώντας στενό παντελόνι. Ένα αχρείαστο βασανιστήριο η συνέχεια.
 28. Τα κορναρίσματα πριν καν προλάβει να γίνει πράσινο το φανάρι.
 29. Οι συναισθηματικά φορτισμένες συζητήσεις με συναδέλφους και managers. Αυτές που ξεκινούν με το ρήμα “αισθάνομαι” και ξέρεις πως θα διαρκέσουν παραπάνω από όσο μπορείς να αντέξεις.
 30. Η εξυπηρέτηση πελατών που σε αναγκάζει να μιλήσεις τηλεφωνικά με ένα ρομπότ. Πόσο αχρείαστα χαζοί νιώθουμε, Θεέ μου, κάθε φορά.
 31. Οι συζητήσεις που δεν προχωράνε, δεν έχουν ροή. Οι ερωτικές χημείες που δε χτίστηκαν αλλά εμείς προσπαθήσαμε.
 32. Το σινεμά μετά το γραφείο τη Δευτέρα. Αφού θα σε πάρει ο ύπνος και το ξέρεις.
 33. Το κινητό σου που χτυπάει σε μια παράσταση, αλλά είναι τόσο βαθιά μέσα στην τσάντα που απλά ανεβάζεις παλμούς.
featured image: Thought Catalog Tumblr