Τα δυο πρώτα επεισόδια της δραματικής σειράς του BBC, I May Destroy You, έχουν κυκλοφορήσει. Αν δεν το έχεις καταλάβει, γίνεται έντονα λόγος για αυτή τη σειρά και κάπου εδώ οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι αυτό το κείμενο περιλαμβάνει κάποια spoilers.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ανακοινώθηκε πως η Michaela Coel θα έγραφε, θα σκηνοθετούσε και θα πρωταγωνιστούσε σε μια νέα δραματική σειρά του BBC. Όπως είναι λογικό, υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία για το επόμενο βήμα της βραβευμένης με Bafta ηθοποιού, ειδικά αφού θα αναλάμβανε και τον ρόλο της σκηνοθέτιδος. Στις 8 Ιουνίου κυκλοφόρησε το πρώτο επεισόδιο, και το κοινό δεν έχασε την ευκαιρία.

Πρόκειται για μια τολμηρή, ειλικρινή και ενδεχομένως προκλητική για τα μέχρι τώρα δεδομένα σειρά. Εξερευνά το ιδιαίτερο θέμα της σεξουαλικής συναίνεσης στη σύγχρονη εποχή. Σε ένα dating περιβάλλον στο οποίο δυσκολευόμαστε να βρούμε το κενό ανάμεσα στην απελευθέρωση και την εκμετάλλευση.

Τι ακριβώς συμβαίνει στο I May Destroy You;

Ένα κείμενο της Arabella Essiuedu βρίσκει απρόσμενη επιτυχία. Η ίδια η Arabella είναι μια γυναίκα της οποίας η προσοχή διασπάται εύκολα, ενώ δεν τις αρέσουν οι δεσμεύσεις. Θυμίζει λίγο την κάθε μια από εμάς σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, σωστά; Με το κείμενό της, όπως και να έχει, γίνεται η “φωνή της γενιάς της” και καταλήγει να έχει agent, συμβόλαιο και αρκετή πίεση στο κεφάλι της ξαφνικά.

Αφού δέχεται σεξουαλική επίθεση σε ένα club, η ζωή της αλλάζει ανεπιστρεπτί και η ίδια αναγκάζεται να αναθεωρήσει τα πάντα: την καριέρα, τους φίλους, ακόμα και την οικογένειά της. Όλα αυτά, όσο προσπαθεί να δεχτεί αυτό που έχει συμβεί, έχοντας δεχτεί την αόρατη πρόκληση να ανακαλύψει τον εαυτό της.

Το σενάριο είναι εμπνευσμένο από την προσωπική εμπειρία της Coel με την πραγματικότητα μιας σεξουαλικής επίθεσης. Το 2018 ζήτησε από τα media να προστατέψουν τους νεαρούς συγγραφείς, αφού μοιράστηκε τη δική της ιστορία για το πώς αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την πίεση της παράδοσης σεναρίων. Αλλά και για το πώς γινόταν δέκτης σεξουαλικών επιθέσεων από αγνώστους.

Η σειρά έχει να πει πολλά και να σε κάνει να σκεφτείς πολλά. Αν δεν έχεις μπει ακόμα στη διαδικασία να δεις τα πρώτα επεισόδια, το trailer λογικά θα σε πείσει.

featured image: BT.com