Είναι πολλές οι φορές που επιλέγεις να μπεις σε μια νέα σχέση έχοντας αγνοήσει τα red flags. Κι αυτό είναι από μια άποψη λογικό, καθώς μπορεί να είναι μικρό το διάστημα που γνωρίζεις κάποιον, για ν’ αναγνωρίσεις τι ακριβώς μπορεί να πάει λάθος.

Η matchmaker Susan Trombetti, μοιράστηκε στο PureWow τα 3 red flags που μπορείς να εντοπίσεις στα πρώτα τρία ραντεβού με κάποιον νέο. «Θα πρέπει να έχεις τα μάτια και τα αυτιά σου ανοιχτά γιατί μπορεί να καταλήξεις σε μια σχέση που θα σπαταλήσει τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής σου», λέει η Trombetti. «Τότε θα είναι αργά κι θα συνειδητοποιήσεις ότι το ήξερες από την αρχή».

Αργεί στα ραντεβού

Κατά καιρούς, όλοι έχουμε καθυστερήσει πέντε λεπτά στη δουλειά ή στο brunch με φίλους, αλλά η Trombetti λέει ότι το να αργεί στα πρώτα ραντεβού μπορεί να σημαίνει ότι αυτό το άτομο δεν είναι έτοιμο να δεσμευτεί σε μια σχέση. Το να καθυστερεί στο πρώτο ραντεβού με μια έγκυρη δικαιολογία είναι εντάξει, αλλά, σημειώνει ότι, «Αν αργήσει στα επόμενα δύο ραντεβού, αυτό είναι σίγουρα ένα red flag που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί».

Καταναλώνει πολύ αλκοόλ

Μερικά ποτήρια κρασί στο πρώτο ραντεβού μπορεί να σε χαλαρώσουν και να κρατήσουν τα νεύρα μακριά, αλλά η Trombetti προειδοποιεί ότι πρέπει να είσαι σε επιφυλακή για όσους το παρακάνουν – ειδικά στα πρώτα ραντεβού.

Εξηγεί ότι αν το άτομο με το οποίο βγαίνεις μεθύσει στα τρία πρώτα ραντεβού , αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχει μια ανθυγιεινή σχέση με το αλκοόλ. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα άτομα μεμονωμένα εκτός μιας σχέσης, και δεν μπορείς να το διορθώσεις εσύ», λέει. «Έχεις ανάγκες και όλοι θα πρέπει να είναι σε σχέση με κάποιον συναισθηματικά υγιή και απαλλαγμένο από εθισμούς».

Love Bombing

«Το love bombing είναι μια κόκκινη σημαία που θέλεις να προσέξεις με κάποιον», τονίζει η Trombetti. Το love bombing είναι όταν ένα άτομο με το οποίο βγαίνεις πρόσφατα εμφανίζει έντονα συναισθήματα, επαίνου, στοργής και δίνει βάση σε μεγαλειώδεις χειρονομίες σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει γρήγορα μια έντονη σύνδεση.

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι στα τρία πρώτα ραντεβού, δεν γίνεται να σε αγαπάει ήδη, δεν πρέπει να μετακομίζει στο σπίτι σου και δεν πρέπει να κάνει μελλοντικά σχέδια ή να ξέρει πού βρίσκεσαι κάθε στιγμή της ημέρας. «Το love bombing διαπερνά τα όριά σου. Θα μπορούσε αυτός που το κάνει να είναι ναρκισσιστής».