Συγκεντρώσαμε τα lipstick tips & tricks που σίγουρα θα ήθελες να γνωρίζεις πιο πριν, ώστε να τοποθετείς σωστά το κραγιόν σου ή ακόμα και να το συνδυάζεις κατάλληλα ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας και των ματιών σου!

*Αν έχεις καστανά μάτια, φρόντισε να επιλέγεις lipstick σε βαθύ κόκκινο και μοβ. Αν πάλι τα μάτια σου είναι μπλε ή πράσινα, επίλεξε ζεστά χρώματα, όπως το πορτοκαλί και το κοραλί.

Photo by Neilson Barnard/Getty Images

*Όταν ενυδατώνεις τα χείλη σου είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς αρκετή ποσότητα lip balm. Τοποθέτησε το ΚΑΙ έξω από τη γραμμή των χειλιών σου!

*Επίλεξε ένα συγκεκριμένο σημείο στα χείλη που θα τονίζεται περισσότερο με το μολύβι. Έτσι θα δώσεις έμφαση και ένταση στα χείλη.

*Αν χρησιμοποιείς ένα λαμπερό lipstick, επίλεξε και ένα ρουζ στην ίδια απόχρωση με αυτό.

*Χρησιμοποίησε ένα matte lipstick και έπειτα τοποθέτησε άλλη μία στρώση με ένα regular. Είτε χρησιμοποιήσεις ίδιες αποχρώσεις είτε διαφορετικές, το αποτέλεσμα του χρώματος θα είναι εντυπωσιακό.

*Χρησιμοποίησε ένα σφουγγάρι ή μια κάρτα σαν οδηγό ώστε να δημιουργήσεις την κατάλληλη γραμμή στα χείλη σου. Το προϊόν που δεν χρειάζεσαι θα μείνει πάνω στο σφουγγάρι.

*Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πού τελειώνει η γραμμή των χειλιών τους. Γύρισε το κεφάλι σου πίσω έτσι ώστε να μπορείς να ευθυγραμμίσεις το κάτω μέρος του κάτω χείλους σου και τα χείλη θα φαίνονται πιο γεμάτα.

*Ένα γρήγορος τρόπος για να βρεις την κατάλληλη nude απόχρωση είναι να τραβήξεις το κάτω χείλος και να δεις το χρώμα στο εσωτερικό του. Αυτό είναι περίπου το χρώμα που σου ταιριάζει.

Flashmode.me

*Ένας έξυπνος τρόπος να φορέσεις σωστά ένα bold lipstick είναι να τοποθετήσεις ένα καθαρό δάχτυλο στη γραμμή ώστε να πάρεις τα υπολείμματα και να δώσεις ένα τέλειο αποτέλεσμα στο χρώμα.

*Τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα gloss στο κέντρο των χειλιών και κάνε τα να λάμψουν και φυσικά να δείχνουν πιο γεμάτα.

*Ένας μεγάλος μύθος είναι η τοποθέτηση πούδρας πάνω από το κραγιόν. Κι αυτό γιατί σίγουρα θα αλλοιώσει το χρώμα και θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

blog.gothicangelclothing.co.uk

*Ο στόχος των nudes είναι να κάνουν τα χείλη να δείχνουν πιο έντονα και σαρκώδη. Επίλεξε λοιπόν ένα τόνο πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου.

*Μια μικρή ποσότητα concealer γύρω από τα χείλη, διατηρεί το κραγιόν πιο σταθερό και βοηθά να μην ξεφεύγεις από τις γραμμές.

*Τα χείλη σου δεν έχουν το ίδιο χρώμα με την επιδερμίδα σου. Οπότε δοκίμασε τα lipsticks στα χείλη και όχι στο χέρι σου!

*Για ένα τέλειο κόκκινο θα πρέπει να δουλέψεις στο background. Τοποθέτησε πρώτα ένα έντονο κόκκινο κραγιόν και έπειτα εστίασε στις λεπτομέρειες με το μολύβι στην ίδια ακριβώς απόχρωση ή και πιο σκούρη.

Δες ακόμα: Όλα τα beauty trends που ξεχωρίσαμε στη London Fashion Week


featured photo: StyleCaster