Τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα μεγάλα χείλη είναι πιο ελκυστικά. Η αισθητική επέμβαση αποτελεί μια λύση, ωστόσο, μπορείς να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται πιο συμμετρικά και ζουμερά με φυσικό τρόπο, χωρίς fillers, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Απολέπιση

Η απολέπιση βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο γεμάτα. Κάνε απολέπιση στα χείλη σου πριν εφαρμόσεις το κραγιόν σου, ή ιδανικά το προηγούμενο βράδυ, για να αποφύγεις τον ερεθισμό της περιοχής. Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα και βούρτσισε απαλά τα χείλη σου ή σκούπισέ τα με μία στεγνή πετσέτα για να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα. Εάν τα χείλη σου είναι ιδιαίτερα ξηρά, εφάρμοσε πρώτα ένα ενυδατικό balm και περίμενε περίπου πέντε λεπτά για να απορροφηθεί. Μπορείς, επίσης, να φτιάξεις το δικό σου lip scrub για να κάνεις απολέπιση απλώνοντάς το απαλά, με κυκλικές κινήσεις, στην περιοχή των χειλιών.

Concealer & Highlighter

Άπλωσε στα χείλη σου concealer ώστε να δημιουργήσεις την κατάλληλη βάση για να αναδειχθεί τέλεια το χρώμα του περιγράμματος που θα χρησιμοποιήσεις. Στη συνέχεια διάλεξε ένα concealer που θα είναι ένα τόνο πιο ανοιχτό από το χρώμα του δέρματος σου και εφάρμοσέ το στο λεγόμενο “cupid’s bow“, ή αλλιώς στην καμπύλη που σχηματίζει το άνω χείλος. Επιπλέον, άπλωσε highlighter στο κέντρο της καμπύλης και γύρω από το περίγραμμα του άνω χείλους ώστε να φωτίσεις την περιοχή δημιουργώντας το εφέ γεμάτων χειλιών.

Preen – INQUIRER.net

Μολύβι χειλιών

Χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σου και σχημάτισε το περίγραμμα. Αν θες να μεγαλώσεις τα χείλη σου, τότε σχεδίασε το περίγραμμα ακριβώς έξω από τη φυσική γραμμή των χειλιών σου ώστε το σχήμα να δείχνει φυσικό. Έπειτα συνέχισε να γεμίζεις τα χείλη σου με το μολύβι για να έχεις ένα αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.

Τεχνική Ombre

Διάλεξε δυο κραγιόν της ίδιας χρωματικής παλέτας, επιλέγοντας το ένα να είναι λίγο πιο σκούρο από το άλλο. Χρησιμοποίησε το πιο σκούρο στις εξωτερικές γωνίες των χειλιών, ενώ το πιο ανοιχτό στο κέντρο τους. Η τεχνική ombre θα κάνει τα χείλη σου να φαίνονται μεγαλύτερα και ακόμη πιο εντυπωσιακά! Δεν έχει σημασία τι απόχρωση θα επιλέξεις (nude, κόκκινο, αποχρώσεις του μοβ κτλ.), αρκεί να χρησιμοποιήσεις το πιο ανοιχτό χρώμα για το κέντρο των χειλιών και το πιο σκούρο για να τονίσεις τις γωνίες τους.

Lip Gloss

Διάλεξε ένα διάφανο lip gloss και βάλε λίγη ποσότητα στο κέντρο των χειλιών σου. Το gloss σε συνδυασμό με το highlighter θα κάνουν τα χείλη σου να φαίνονται ζουμερά και γεμάτα!

Δες ακόμα: Τα 10 καλύτερα lipstick hacks που χρειάζεται να ξέρεις


featured photo: Stylecaster