Μέσω του Instagram, άνθρωποι είτε βρήκαν έναν χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας τους, όπου μπορούν να μοιραστούν ό,τι αγαπούν με τον υπόλοιπο κόσμο, είτε δημιούργησαν τον δικό του χώρο εργασίας κι έγιναν επαγγελματίες σωστοί απλά επειδή… well, αρέσουν!

Μιλάω για όλα εκείνα τα στιχάκια και τα ποιήματα που έχεις ανεβάσει κι εσύ σε story, ή έγραψες ως λεζάντα κάτω από φωτογραφίες σου. Πίσω από αυτά τα ποιήματα κρύβονται άνθρωποι που μοιράστηκαν την τέχνη τους και βρήκαν ανταπόκριση παγκοσμίως.

Ακολουθούν οι 5 αγαπημένοι μας:

@atticus

Αναμενόμενο θα έλεγε κανείς. Ο Atticus, η περσόνα ενός ανθρώπου που δεν έχει δείξει ποτέ το αληθινό πρόσωπό του στον κόσμο κι εμφανίζεται μόνο με τη χαρακτηριστική του μάσκα. Ο Atticus, του οποίου τα τετράστιχα έχουν κλέψει τις καρδιές όλου του κόσμου, σε σημείο μάλιστα πολλοί να τα κάνουν tattoo. Ο Atticus, που ήδη έχει κυκλοφορήσει 2 βιβλία γεμάτα με την αφοπλιστική του ποίηση κι όλοι οι αφοσιωμένοι του followers περιμένουν με ανυπομονησία το επόμενο.

@r.h.sin

Ο Reuben Holmes αποδεικνύει με την ποίησή του ότι ο φεμινισμός δεν είναι μόνο κάτι που αφορά τις γυναίκες. Μιλάει ανοικτά μέσα από το έργο του για όλα τα δικαιώματα των γυναικών, για όλα εκείνα που πληγώνουν μια γυναικά αλλά ενθαρρύνει και τους άντρες να μιλούν ανοιχτά για τα συναισθήματα τους και να μη ντρέπονται να φανούν ευάλωτοι.

@rupikaur_

Ίσως από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες αυτή τη στιγμή στο Instagram, η Rupi Kaur παρακολουθεί τα ποιήματα της να αναπαράγονται στα διάφορα media με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει δύο συλλογές ποιημάτων της, η Rupi είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για θέματα όπως η θηλυκότητα, η σεξουαλικότητα ή η μετανάστευση, σχεδιάζοντας πάντα η ίδια τα σκίτσα που συνοδεύουν τα ποιήματά της.

@neilicorn

Ο Neil Hilborn, slam ποιητής με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (OCD), είναι αυτός που θα σου δώσει αρκετούς λόγους να εκτιμήσεις και να αγαπήσεις τη ζωή όπως είναι. Όχι επειδή κάνει το ίδιο κι εκείνος, αλλά μάλλον γιατί έχει την ανάγκη να πιστέψει ότι τελικά η ζωή είναι ωραία.

@rmdrk

Σίγουρα κάποιος από όσους ακολουθείς έχει δημοσιεύσει κάποιο ποίημά του. Εξυμνεί την αγάπη και τη συντροφικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Ο Robert M. Drake γράφει για όλα εκείνα που δε τολμάς να ξεστομίσεις και για όλες τις ανασφάλειές σου.

Μπορεί να μη θυμίζουν και πολύ τη συγκεκριμένη εικόνα των κλασσικών ποιητών που έχουμε στο μυαλό μας. Πολλοί μάλιστα βιάζονται να κατακρίνουν τους καλλιτέχνες αυτούς, υποβαθμίζοντας το έργο τους λόγω του ότι παίρνει ζωή μόνο μέσα από τα social media. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι κόπιασαν να δημιουργήσουν κάτι και αυτό από μόνο του είναι υπέρ τους. Ίσως έτσι σταματήσουν να είναι απλές λεζάντες στις φωτογραφίες μας. Στην τελική, αν είναι να κρατήσουμε μια όμορφη, δυνατή σχέση με μια τέχνη όπως η ποίηση, ας το κάνουμε τουλάχιστον μέσω του Instagram.


featured image: Unsplash|Sandrachile