Είναι γεγονός πως καθημερινά οι εικόνες μόδας που βλέπουμε, από τα social media μέχρι τις βιτρίνες των καταστημάτων, απαρτίζονται από αδύνατες φιγούρες, οι οποίες παρουσιάζουν τις νέες τάσεις. Ακόμα και οι περισσότερες fashion bloggers και influencers έχουν τις τέλειες αναλογίες. Ωστόσο υπάρχουν και τα υπόλοιπα “γήινα” κορίτσια που το σώμα τους έχει τα φυσιολογικά κιλά και τις υπέροχες ανθρώπινες ατέλειες. Αυτά τα κορίτσια λοιπόν αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους κάποιες αμήχανες καταστάσεις.

Αν και εσύ έχεις καμπύλες τότε σίγουρα σου έχει συμβεί κάτι από τα παρακάτω.

  1. Τα νούμερα στα ρούχα

Στα περισσότερα καταστήματα το Large και XLarge δεν είναι εύκολα διαθέσιμα εν αντιθέσει με τα μικρότερα νούμερα, τα οποία είναι πάντα σε αφθονία.

  1. Κανένα ρούχο δεν εφαρμόζει σωστά σε ολόκληρο το σώμα

Συνήθως κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με τα παντελόνια και τα φορέματα. Είτε θα είναι φαρδιά στη μέση και πολύ στενά στους μηρούς ή θα συμβαίνει το αντίθετο.

  1. Τα «αόρατα» denim shorts

Είναι πραγματική απελπισία όταν πλησιάζει το καλοκαίρι και θες να βρεις ένα jean shorts που να σου ταιριάζει. Κάθε χρόνο η μόδα επιβάλλει να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο το μέγεθός του.

  1. Όταν σηκώνεσαι απ’την καρέκλα

Τις περισσότερες φορές όταν κάθεσαι για αρκετή ώρα και έρχεται η στιγμή να σηκωθείς, ακολουθεί αυτή η άκρως αμήχανη στιγμή που πρέπει να στρώσεις τα ρούχα σου. Παντελόνι, μπλούζα, φούστα και φόρεμα δεν κάθονται πότε στη θέση τους!

  1. Δεν μπορείς να ανταλλάξεις εύκολα ρούχα με τις φίλες σου

Συνήθως εκείνο το πουκάμισο ή το φόρεμα που ζηλεύεις από την κολλητή  σου δε θα σου εφαρμόζει τέλεια όπως σ’ εκείνη.

  1. Δεν βρίσκεις εύκολα έμπνευση

Δυστυχώς στο διαδίκτυο και τα περιοδικά οι περισσότερες προτάσεις απευθύνονται σε κοπέλες με ιδανικό σωματότυπο. Μόνη εναλλακτική η Kim Kardashian και η Sofia Vergara, οι οποίες δεν μας βοηθούν και πολύ.

  1. Τα ρούχα που θα σου ταιριάζουν είναι πιο ακριβά

Συμβαίνει συχνά οι εταιρείες στις οποίες βρίσκεις πιο εύκολα ρούχα που σε κολακεύουν, σου αρέσουν και υπάρχουν άνετα νούμερα, να μην είναι budget friendly με αποτέλεσμα να μην μπορείς να ψωνίσεις τα κομμάτια που θες.

  1. Πρέπει να δοκιμάζεις κάθε ρούχο που θες να αγοράσεις

Ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις αν τα ρούχα στην κρεμάστρα θα σου κάνουν ή όχι. Αποτέλεσμα; Να πρέπει να δοκιμάσεις ακόμα και τα t-shirt για να βεβαιωθείς ότι εφαρμόζουν σωστά.

  1. Δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις εκπτώσεις

Είναι απορίας άξιο πώς σε κάθε εκπτωτική περίοδο τα μεγαλύτερα νούμερα είναι άφαντα από την πρώτη κιόλας μέρα. Συνεπώς, δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις προσφορές για να εμπλουτίσεις την ντουλάπα σου.

Και μέσα σε όλα…

  1. «Να νιώθεις άνετα με το σώμα σου»

Η πιο ενοχλητική φράση που μπορείς να ακούσεις από κάποιον. Λες και τα παραπάνω κιλά είναι κάτι που σε κάνει να ντρέπεσαι.

Δες ακόμη: 6 tips για την επιλογή σουτιέν για κορίτσια με πλούσιο στήθος.

featured image: llano.extra.com.co