Πόσες μεταφορές του διάσημου έργου της Jane Austen έχεις παρακολουθήσει έως σήμερα; Λογικά, αμέτρητες. Ωστόσο, ούτε η ίδια η Jane Austen δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι το πιο επιτυχημένο έργο της θα μεταφερόταν κάποια στιγμή στο σήμερα και μάλιστα σε ένα queer context.

Αυτό φαίνεται πως φιλοδοξεί να πετύχει η νέα ταινία Fire Island, κι αν κρίνουμε από το trailer, τα καταφέρνει πολύ καλά.

Το Fire Island είναι το νησί της Νέας Υόρκης που θεωρείται παράδεισος για γκέι άτομα

Δύο κολλητοί φίλοι, οι οποίοι πασχίζουν να ανακαλύψουν την ταυτότητά τους, αποφασίζουν πως θέλουν να περάσουν μία βδομάδα στο διάσημο αυτό νησί. Έτσι, ο Noah και ο Howie ξεκινούν την μικρή τους περιπέτεια, η οποία εξελίσσεται με όσα απρόοπτα μπορείς να φανταστείς. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, και οι δύο φλερτάρουν με άλλα άτομα, εμφανώς πιο ευκατάστατα από αυτούς. Όταν, λοιπόν, ο Howie θα ερωτευτεί, τότε θα ξεκινήσουν και τα προβλήματα στη φιλία του με τον Will.

Η ταινία δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει μία αισιόδοξη ματιά στις ζωές των σημερινών γκέι αντρών, οι οποίοι πολλές φορές δεν αντιμετωπίζονται σωστά στα υπόλοιπα αφηγήματα. Συχνά παρουσιάζονται ως οι κακοί της υπόθεσης, οι αντιήρωες, οι δευτεραγωνιστές ή οι άνθρωποι που έρχονται μόνο για λίγο. Αυτή τη φορά, οι γκέι άντρες έχουν την περηφάνια να βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας και να είναι οι πρωταγωνιστές της δικής τους ιστορίας.

Το Fire Island αποτελείται αποκλειστικά από LGBTQ+ καστ

Κι αυτό είναι επίσης κάτι που δεν βλέπουμε συχνά ακόμη και σήμερα, καθώς straight ηθοποιοί επιλέγονται για να πρωταγωνιστήσουν σε queer ιστορίες. Αυτή τη φορά, όμως, ένα εξ ολοκλήρου queer καστ παίρνει τη σκυτάλη και μας παραδίδει μία από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων ετών. Ο Joel Kim Booster γράφοντας το σενάριο της ταινίας ήθελε απλά να δείξει ότι οι γκέι άνθρωποι περνούν καλά και δε ζουν όλο αυτό το drama που νομίζαμε έως σήμερα. Με άλλα λόγια, το να είναι κανείς γκέι, δεν καταλήγει να γίνει κάτι ανυπόφορο, αλλά μία κανονικότητα για πολλούς ανθρώπους, με τα πάνω και τα κάτω της.