Αφράτες από μέσα και τραγανές απ’έξω οι βάφλες της @themothercook.

Σχεδόν άγλυκες αλλά με έντονα αρώματα για να τις απολαύσεις σκέτες ή με τα toppings της επιλογής σου.

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μέλι, μαρμελάδα (μανταρίνι 🤪), γιαούρτι, σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτας.

Η συνταγή βγάζει περίπου 10 μεγάλες βάφλες. Αν περισσέψουν, αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και ζεσταίνουμε στην βαφλιέρα για 1′ περίπου. Εναλλακτικά κάνουμε την μισή δόση.

Τι θα χρειαστείς:

Μείγμα Α:

230γρ αλεύρι γ.ο.χ.+ 1 κ.γ. baking

(εναλλακτικά: 230 γρ φαρίνα)

60γρ κορν φλάουρ

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλλα

λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.σ. ζάχαρη

Μείγμα Β:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 κ. χυμό μανταρίνι (ή γάλα)

3/4 κ. ελαιόλαδο (180ml)

2 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις:

Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Α.

Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Β.

Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε παρά πολύ. Ο χυλός δεν χρειάζεται να είναι εντελώς λείος.

Παρασκευάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας.