Το καλαμπόκι λιώνει μαζί με το τυρί σε μια κρεμώδη σάλτσα. Συνδύασέ το με βασιλικό για την απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα.

Για 4 μερίδες θα χρειαστείς 20 λεπτά και τα παρακάτω: 

6 φρέσκα καλαμπόκια ή 3 φλυτζάνια καλαμπόκι σε κονσέρβα

500ρ ζυμαρικά

200γρ παρμεζάνα

Αλάτι

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1/2 γ. βασιλικό, συν για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Βράσε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε το καλαμπόκι και μαγείρεψε για 2 λεπτά. Μετάφερέ το σε σανίδα κοπής. Πρόσθεσε στην ίδια κατσαρόλα τα ζυμαρικά και μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και μετά στράγγισε τα ζυμαρικά.

Όταν το καλαμπόκι κρυώσει αρκετά καθάρισέ το, θα πρέπει να έχεις περίπου 3 φλιτζάνια. Μετάφερε 2 φλιτζάνια στο μπλέντερ μαζί με την παρμεζάνα, 3/4 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάνε έναν λείο πουρέ.

Ρίξε στα ζυμαρικά τον πουρέ καλαμποκιού, προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, αν τα ζυμαρικά σού φαίνονται στεγνά. Πασπάλισε με έξτρα καλαμπόκι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βασιλικό.

Σέρβιρε με επιπλέον τυρί και βασιλικό και μερικές σταγόνες ταμπάσκο.