Συνήθως όταν χρειαζόμαστε βοήθεια στρεφόμαστε προς τα αγαπημένα μας άτομα, είτε στο συγγενικό είτε στο φιλικό μας περιβάλλον. Αυτή η βοήθεια μπορεί να είναι από μια συμβουλή ή απλά εξυπηρέτηση εως κάτι που μπορεί να μας αλλάξει τη ζωή. Το θέμα είναι πως δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο όταν χρειάζονται βοήθεια. Συγκεκριμένα υπάρχουν άνθρωποι που ανήκουν στα παρακάτω τέσσερα ζώδια, οι οποίοι δυσκολεύονται πολύ να ζητήσουν βοήθεια και είναι κάτι που κάνουν σπάνια. Μήπως ανήκεις και εσύ σε ένα από αυτά;

Καρκίνος

Είσαι αυτός ο άνθρωπος που φροντίζεις πάντα τους άλλους, και το κάνεις με όλη σου την καρδιά χωρίς ποτέ να παραπονιέσαι. Σου αρέσει να είσαι δίπλα στα αγαπημένα σου πρόσωπα και να τους δείχνουν πόσα σημαίνουν για εσένα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις δικές σου ανάγκες λειτουργείς διαφορετικά. Δεν θέλεις να ενοχλείς κανέναν. Ό,τι και να σου συμβαίνει εσύ θα επιμένεις πως είσαι καλά.

Ιχθύς

Είναι γνωστό πως όταν κάποιος θέλει μια συμβουλή ή απλά λίγη υποστήριξη, τρέχει σε εσένα. Μπορείς να αναλύσεις τη συμπεριφορά κάθε ανθρώπου και αυτό σου δίνει το πλεονέκτημα να βοηθάς τους άλλους, όταν το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το πρόβλημα είναι όταν είσαι εσύ αυτός που χρειάζεσαι κάτι. Αισθάνεσαι απαίσια εάν χρειαστεί να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου. Δεν θέλεις να επιβαρύνεις κανέναν με τα προβλήματά σου.

Σκορπιός

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κάνεις τα πάντα για τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Ωστόσο, ποτέ δεν περιμένεις να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο για εσένα. Δεν ζητάς ποτέ βοήθεια γιατί πιστεύεις πως αυτό σε κάνει ευάλωτο. Προτιμάς να περιμένεις και να δεις εάν οι άλλοι θα καταλάβουν ότι χρειάζεσαι βοήθεια αντί να τη ζητήσεις.

Παρθένος

Σίγουρα έχεις και εσύ ανάγκες και χρειάζεσαι τη βοήθεια των γύρω σου. Μπορείς πολύ εύκολα να κάνεις τους άλλους να καταλάβουν τι ακριβώς χρειάζεσαι, απλά δεν το κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι μπορεί κάποιος άλλος εκτός από εσένα να σε φροντίσει. Και αυτό γιατι νιώθεις πως όλα τα κάνεις καλύτερα.

featured photo: @wanaktek