Αν ρωτούσες μερικούς ανθρώπους κάποια χρόνια πριν ποια είναι η Birdy, θα σου έλεγαν πως είναι το κορίτσι που έκανε εκείνη την εξαιρετική διασκευή του Skinny Love του Bon Iver. Αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι το πραγματικό όνομα της Birdy είναι Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde. Και φέτος, στα 24 της χρόνια, θα κυκλοφορήσει τον τέταρτο δίσκο της.

Ο νέος δίσκος της Birdy, Young Heart, πρόκειται να είναι και ο καλύτερος της μέχρι στιγμής

Ο δίσκος αυτός προκύπτει από όλη την ωριμότητα που κερδίζει ένα παιδί που βρίσκεται ξαφνικά στο επίκεντρο από τα 14 του. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η Birdy χρειάστηκε να μάθει να διαχειρίζεται μεγαλύτερους ανθρώπους, συνεντεύξεις και περιοδείες. Σίγουρα, όμως, όλα αυτά έρχονται και με ένα τίμημα. Γι’αυτό, μετά από μία περίοδο έντονης δημιουργίας, η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα μετά τον τελευταίο της δίσκο το 2016. Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, διανύει μία περίοδο μεγαλύτερης ωριμότητας, για την οποία θέλει να μιλήσει μέσω της μουσικής της.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει κάποια τραγούδια που μας δίνουν μία γεύση από τον δίσκο

Το Surrender, το Loneliness και το Deepest Lonely είναι μόλις μερικά από αυτά που περιέχει ο δίσκος Young Heart. Ήδη από αυτά τα ακούσματα, καταλαβαίνουμε πόσο αιθέριος είναι ο νέος ήχος της Birdy. Επίσης, αυτό που διακρίνει τη μουσική της εδώ και 10 χρόνια περίπου, είναι ο κινηματογραφικός χαρακτήρας. Αυτό είναι κάτι που διατηρείται και στην πιο πρόσφατη δουλειά της. Όσο για τα συναισθήματα που φιλοδοξεί να “γεννήσει” ο συγκεκριμένος δίσκος, είναι πολύ συγκεκριμένα: Heartbreak, εσωτερική πάλη, μοίρα και νέα ξεκινήματα.

Η Birdy είναι μία καλλιτέχνης που μέχρι σήμερα μιλούσε στα τραγούδια της για αλληλεγγύη

Αν θυμάσαι το People Help the People, καταλαβαίνεις για τι μιλάμε. Τα τραγούδια της έβγαζαν πάντοτε μία μορφή ζεστασιάς και συμπόνιας για τους ανθρώπους γύρω μας. Σε αυτόν το δίσκο, η Birdy στράφηκε προς τα μέσα της, καθώς μεγάλωσε και ίσως αυτός να είναι και ο μόνος τρόπος να το διαχειριστεί. Σε έναν πιο ώριμο τόνο, λοιπόν, περιγράφει μία δική της πορεία αυτογνωσίας και ενηλικίωσης που σίγουρα θα αγγίξει πολλούς. Όπως ακριβώς κάνει τόσα χρόνια άλλωστε.

Ο νέος δίσκος κυκλοφορεί στις 30 Απριλίου, ενώ αύριο, στις 15 Απριλίου, η Birdy θα δώσει μία online παγκόσμια συναυλία. Εισιτήρια μπορείς να βρεις εδώ.

featured image: Lotta Boman