Έχει αυτοπεποίθηση και δικαίως, γιατί διαθέτει μια λαμπερή προσωπικότητα που ξεχωρίζει. Θέλει να πρωταγωνιστεί και του αρέσει να τον θαυμάζουν και να τον υποστηρίζουν. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, που έχουν κυβερνήτη πλανήτη του τον Ήλιο. Είναι έμπιστος, στοργικός και υποστηρικτικός. Κι όμως, ενώ είναι από τη φύση του φιλικός άνθρωπος, δεν ταιριάζει με όλους.

Ποιοι μπορούν να δημιουργήσουν τις πιο ουσιαστικές σχέσεις με έναν Λέοντα; Το Elite Daily αποκαλύπτει τη σχέση του λιονταριού με τα άλλα ζώδια:

Κριός

Τα δύο ζώδια έχουν πολλά κοινά, με αποτέλεσμα να γίνονται γρήγορα φίλοι. Ως ζώδια της φωτιάς, κατανοούν το ένα την ανάγκη του άλλου για ανεξαρτησία και εξουσία. Στον Κριό αρέσει να ξεκινά νέα πράγματα, ενώ ο Λέων είναι εξαιρετικός στη διατήρηση της ζωτικότητας, κάτι που ορισμένες φορές δυσκολεύει τον Κριό.

Επίσης, ο Λέων μπορεί ανά στιγμές να μοιάζει πεισματάρης σε έναν Κριό. Ωστόσο, δημιουργούν ένα δυναμικό ντουέτο που μπορεί να πετύχει ό,τι κι αν βάλει στόχο. Είναι, επίσης, το ιδανικό δίδυμο για πάρτι.

Ταύρος

Ως δύο σταθερά ζώδια, ο Ταύρος και ο Λέων έχουν ανάγκη να νιώθουν σταθερότητα και ασφάλεια, αλλά με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Ο Ταύρος ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, ενώ ο Λέων αναζητά αναγνώριση και ενθάρρυνση για τις ικανότητές του.

Ο Ταύρος δεν ενδιαφέρεται τόσο να πρωταγωνιστεί, γεγονός που μπορεί να φέρει σύγκρουση ανάμεσα στα δύο ζώδια. Στα καλύτερά τους, ο Ταύρος καταφέρνει να κρατήσει προσγειωμένο το εγώ ενός Λέοντα, ενώ ο Λέων μπορεί να ωθήσει λίγο τον Ταύρο να βγει από το καβούκι του. Αν, όμως, αφήσουν το πείσμα τους να βγει στην επιφάνεια, δεν θα τα καταφέρουν.

Δίδυμοι

Ως ζώδιο του αέρα και της φωτιάς, οι Δίδυμοι και οι Λέοντες έλκονται φυσικά ο ένας από τον άλλον, λόγω των συμβατών στοιχείων τους. Οι Δίδυμοι κρατούν αναμμένη τη φωτιά του Λέοντα με την περίεργη, ευέλικτη φύση τους και ο Λέων εμπνέει τους Διδύμους να αναζητούν συνεχώς νέες ιδέες.

Η μεγαλύτερη διαφορά τους είναι ότι οι Δίδυμοι είναι πιο ευπροσάρμοστοι, ενώ ο Λέων τείνει να είναι απίστευτα πεισματάρης. Δεδομένου ότι ο Λέων απαιτεί πίστη και σταθερότητα, ο Δίδυμος μπορεί να μην είναι ο πιο αξιόπιστος φίλος. Οι Δίδυμοι μπορεί επίσης να αισθάνονται ότι οι προσδοκίες του Λέοντα είναι πολύ υψηλές κι αυτό μπορεί να κουράσει τους Διδύμους και να κλονίσει τη μεταξύ τους σχέση. Γενικά, μια φιλία μεταξύ Διδύμου και Λέοντα είναι δύσκολο να κρατήσει.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος κυβερνάται από τη Σελήνη, ενώ ο Λέων κυβερνάται από τον Ήλιο, έτσι και οι δύο τείνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Έλκονται ο ένας από τον άλλο, επειδή μοιράζονται μια παράξενη αίσθηση οικειότητας, αλλά μια σχέση μεταξύ τους δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα αντέξει. Ο Καρκίνος έχει ανάγκη τη συναισθηματική υποστήριξη και την ασφάλεια, ενώ οι Λέοντες ενδιαφέρονται περισσότερο για τον έπαινο.

Εξαιτίας αυτού, ο Λέοντας μπορεί συχνά να φαίνεται πολύ εγωιστής στον Καρκίνο, ενώ ο ίδιος να μοιάζει υπερευαίσθητος στο λιοντάρι του ζωδιακού. Και οι δύο νοιάζονται βαθιά για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, όμως το εκφράζουν με διαφορετικούς τρόπους: Οι Καρκίνοι θα σου δώσουν έναν ώμο για να κλάψεις, ενώ ο Λέων θα επιμένει να σου θυμίζει ότι εσύ κάνεις κουμάντο. Σίγουρα, πάντως, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα δυναμική, η οποία όμως μπορεί να μην είναι βιώσιμη με την πάροδο του χρόνου.

Λέων

Αυτή η φιλία είναι είτε στιγμιαία είτε αδύνατη. Δύο φίλοι Λέοντες μπορούν να καταλάβουν ο ένας τις ανάγκες του άλλου, όμως η ισχυρή προσωπικότητα και οι απαιτήσεις και των δύο κάνει μια σχέση μεταξύ τους εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει. Δεδομένου ότι οι Λέοντες συνηθίζουν να λειτουργούν κυριαρχικά, χρειάζονται δίπλα τους άτομα λιγότερο δυναμικά, ώστε να του προσφέρουν την προσοχή που αποζητά.

Θεωρητικά, αυτή η φιλία θα μπορούσε να λειτουργήσει, αλλά πρακτικά εξαρτάται από το πόσο πρόθυμοι θα είναι να στηρίξουν και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο, χωρίς να αισθάνονται ότι οι δικές τους ανάγκες παραμελούνται.

Παρθένος

Αυτά τα δύο ζώδια δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά, γεγονός που ή θα αναδείξει ή θα καταστρέψει ολοκληρωτικά μια σχέση μεταξύ τους. Σε μια φιλία, ο Παρθένος προσφέρει υπηρεσίες και δίνει λογικές, ουσιαστικές συμβουλές όταν τις χρειάζεσαι, ενώ ο Λέων είναι πιθανό να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου όταν νιώθεις απογοήτευση.

Ο Παρθένος είναι ένα συγκρατημένο ζώδιο της γης, ενώ ο Λέων είναι ένα φλογερό ζώδιο της φωτιάς. Λόγω των έντονων διαφορών τους, η διατήρηση της φιλίας τους είναι αρκετά δύσκολη. Εάν ο Παρθένος κατορθώσει να καταλάβει την ανάγκη του Λέοντα να είναι το επίκεντρο της προσοχής και ο Λέων μπορεί να δεχτεί τον τρόπο του Παρθένου όταν προσπαθεί να βοηθήσει, μπορεί να έχουν μια ευκαιρία.

Ζυγός

Αυτή η φιλία είναι ισχυρή, αφού ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα και ο Λέων ζώδιο της φωτιάς. Οι Ζυγοί είναι απίστευτα κοινωνικές, δημιουργικές ψυχές και οι Λέοντες είναι σχεδόν πάντα η ζωή του πάρτι. Αυτά τα στοιχεία δημιουργούν έναν καλό συνδυασμό, με ισορροπία.

Οι Ζυγοί δεν είναι καθόλου συγκρουσιακά άτομα, ενώ οι Λέοντες σπάνια υποχωρούν από έναν καυγά και μπορεί να είναι απίστευτα πεισματάρηδες. Εξαιτίας αυτού, ο Ζυγός μπορεί να αισθανθεί ότι ο Λέων είναι υπερβολικά δυναμικός, ενώ ο Λέων βλέπει τους Ζυγούς ως πολύ παθητικούς. Το καλό είναι ότι αυτοί οι δύο περνούν εύκολα καλά μαζί και πρωταγωνιστούν όπου κι αν βρεθούν.

Σκορπιός

Ως δύο σταθερά ζώδια, ο Σκορπιός και ο Λέων έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο ποθούν ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο Σκορπιός, ως ζώδιο του νερού, σχετίζεται με τη συναισθηματική ασφάλεια και προστασία, ενώ ο Λέων θέλει να εκφράζεται με συνέπεια και αυθεντικότητα.

Εξαιτίας των διαφορών τους, ο Σκορπιός μπορεί να βλέπει τον Λέοντα ως αλαζόνα, ενώ ο Λέων μπορεί να δυσκολευτεί να καταλάβει τις προθέσεις του Σκορπιού. Και οι δύο είναι αφοσιωμένοι άνθρωποι, γι’ αυτό και μπορούν πάντα να βασίζονται ο ένας στον άλλο. Εάν παραβλέψουν τις διαφορές τους, είναι βέβαιο ότι η φιλία τους θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Τοξότης

Η συμβατότητα Τοξότη και Λέοντα είναι απίστευτα ισχυρή, αφού και οι δύο είναι ζώδια της φωτιάς. Ωστόσο, έχουν μερικές σημαντικές διαφορές. Οι Τοξότες αναζητούν ελευθερία, γνώση και ανάπτυξη, ενώ οι Λέοντες ενδιαφέρονται πολύ λιγότερο να εξερευνήσουν μακριά από τη ζώνη άνεσής τους.

Αυτή η φιλία είναι σίγουρα διασκεδαστική, ωστόσο, με τον Τοξότη να ενθαρρύνει τον Λέοντα να βγει από τα καθιερωμένα και τον Λέοντα να εμπνέει τον Τοξότη να θέσει έναν στόχο και να εργαστεί για να τον πετύχει, οι δυο τους μπορεί να ζοριστούν από τη μεταξύ τους σχέση. Αν και δεν συνθέτουν την πιο σταθερή φιλία, αυτό το ζευγάρι είναι βέβαιο ότι ξεκινά πάντα μια συναρπαστική περιπέτεια όταν είναι μαζί.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως και ο Λέων είναι πολύ διαφορετικοί, μοιράζονται ωστόσο μερικά σημαντικά κοινά. Αυτοί οι δύο μπορούν να υποστηρίξουν και να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο για να πετύχουν τους στόχους τους, αλλά με διαφορετικούς τρόπους. Οι Αιγόκεροι δίνουν πάντα λίγη «σκληρή» αγάπη, η οποία δε λειτουργεί πάντα στον Λέοντα. Χρειάζονται άφθονη επιβεβαίωση, κάτι που δεν ταιριάζει στον Αιγόκερω.

Ο Λέων, από την άλλη, είναι πιθανό να αποτελέσει τον πιο σημαντικό υποστηρικτή του Αιγόκερου, κάτι που ο δεύτερος φαίνεται να εκτιμά. Πρόκειται για μια υποστηρικτική σχέση, που έχει όμως πολλές διαφορές για να αντέξει στο χρόνο.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος και ο Λέων είναι πολικά αντίθετα στον ζωδιακό τροχό, αλλά τις περισσότερες φορές τα αντίθετα έλκονται. Οι Υδροχόοι είναι απίστευτα δύσπιστοι για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ οι Λέοντες τείνουν να ευδοκιμούν σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα. Αν και αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά, μπορεί να διαπιστώσουν ότι είναι απλώς πολύ διαφορετικοί για να συναντηθούν στη μέση.

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα, με ισχυρές, σταθερές απόψεις, ενώ ο Λέων ασχολείται λίγο περισσότερο με τη δράση και την εξωτερική έκφραση. Εξαιτίας αυτού, ο Υδροχόος μπορεί να βλέπει τον Λέοντα ως άπληστο και απορροφημένο στον εαυτό του. Έχουν, ωστόσο, κάποιες έντονες ομοιότητες – είναι και τα δύο σταθερά ζώδια.

Ο Υδροχόος μπορεί να εμπνεύσει τον Λέοντα με τη μοναδική του ατομικότητα, ενώ ο ίδιος έλκεται από την τόλμη του Λέοντα. Αν αντιμετωπίσουν τις διαφορές τους, αυτή η φιλία θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Ιχθύες

Το νερό και η φωτιά είναι αντικρουόμενα στοιχεία, γι’ αυτό ο Ιχθύς και ο Λέων δεν αισθάνονται πάντα ότι ταιριάζουν, με αποτέλεσμα η σχέση να είναι λίγο δύσκολη μεταξύ τους. Οι Ιχθύες είναι το διαισθητικό, συναισθηματικά καθοδηγούμενο ζώδιο, ενώ ο Λέων έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση, την αυτοέκφραση και τη συνέπεια. Οι Ιχθύες είναι ένα μεταβλητό ζώδιο, επομένως δεν είναι πάντα οι πιο συνεπείς, αλλά μπορείς πάντα να βασιστείς στην ενσυναίσθησή τους.

Αυτό είναι μια ποιότητα που εκτιμά ο Λέων, αλλά ενδιαφέρεται περισσότερο για την αναγνώριση παρά για τη συναισθηματική υποστήριξη. Ο Ιχθύς, από την άλλη, αναζητά κάποιον με τον οποίο μπορούν να δημιουργήσουν μια βαθιά, πνευματική σύνδεση, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κορυφαία προτεραιότητα για τον Λέοντα. Στο τέλος της ημέρας, αυτά οι δύο μπορεί απλώς να είναι πολύ διαφορετικοί για να διατηρήσουν μια σταθερή φιλία.