Η Ιαπωνική αισθητική Yugen είναι η φιλοσοφία πίσω από την επωνυμία του Yugen Living.

Ο όρος, όπως μας εξηγούν η Μελίνα και η Εύα, οι ιδρύτριες του brand, υποδηλώνει την ανάδειξη της βαθύτερης ομορφιάς που συχνά είναι κρυμμένη ή δεν είναι αμέσως αντιληπτή, ή την επικέντρωση στη δημιουργία χώρων και μορφών που αναδύουν μια αίσθηση μυστηρίου και εσώτερης ηρεμίας.

Το Yugen είναι μία από τις επτά Αρχές της αισθητικής του Zen που οδηγούν στην επίτευξη του Wabi-Sabi, ή αλλιώς, στην ενσυνείδητη προσέγγιση της καθημερινότητας. “Δε θέλαμε να περιοριστούμε αυστηρά σε μια συγκεκριμένη αισθητική και για αυτό προστέθηκε η λέξη living, που υποδηλώνει την εστίαση στην καθημερινότητα, στη δημιουργία δηλαδή χώρων που εμπνέουν, ανακουφίζουν και ανυψώνουν τη διάθεση, παρά στην υλική και πρακτική τους διάσταση. Έτσι δημιουργήθηκε η επωνυμία Yugen Living, ή αλλιώς, συνδυάζοντας την καθημερινότητα με την ομορφιά, τη χαρά της ψυχής μέσα από χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα.” προσθέτει.

Τι θα βρει κανείς στο Yugen Living

“Θέλουμε να πιστεύουμε καταρχήν ότι θα βρει κανείς αντικείμενα διαλεγμένα προσεκτικά, ποιοτικά και πρωτότυπα. Διακοσμητικά βάζα, φιγούρες και αντικείμενα διακόσμησης για το σπίτι ή και το γραφείο, τεχνητά φυτά και λουλούδια, διακοσμητικά μαξιλαράκια και ριχτάρια, φαναράκια και κηροπήγια και γενικά οτιδήποτε για τη διακόσμηση χώρων. Θέλω να σου πω επίσης, ότι είμαστε πολύ περήφανοι για την ποικιλία μας σε είδη για την κουζίνα και τραπεζαρία, από σερβίτσια και μαχαιροπήρουνα μέχρι σουπλά και δαχτυλίδια πετσέτας. Μπορεί κάποιος επίσης να βρει καταπληκτικούς καμβάδες με υψηλής ποιότητας εκτύπωση έργων γνωστών καλλιτεχνών.

Αυτή την στιγμή το e-shop διαθέτει πάνω από 400 κωδικούς σε είδη διακόσμησης και σπιτιού και θεωρώ πολύ δύσκολο να μη βρει κανείς αυτό που ψάχνει για το σπίτι του ή για δώρο!

Τι αφορά το Art de la table consulting

Όπως εξηγούν οι άνθρωποι πίσω από το brand, είναι περήφανοι για τα είδη τραπεζαρίας που διατίθενται. “Η τέχνη του art de la table, το να προσφέρεις ένα γεύμα ολοκληρωμένο που ξεκινά από την εικόνα του τραπεζιού έως το καλό φαγητό, είναι η αδυναμία μας, για αυτό και παρέχουμε δωρεάν την υπηρεσία consulting! Οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να ζητήσει την πρότασή μας σχετικά με το στήσιμο ενός τραπεζιού, ώστε συνδυάζοντας νέα αντικείμενα που ταιριάζουν με αυτά που ήδη υπάρχουν στο σπίτι, να φτιάξουμε μαζί ένα τέλειο αισθητικά τραπέζι. Εμείς δηλαδή δουλεύουμε πάνω στα δεδομένα που θα μας δώσει ο πελάτης προσθέτοντας χρηστικά ή διακοσμητικά στοιχεία (πχ. ένα βάζο ή δυο κηροπήγια ή μια πιατέλα ή οτιδήποτε δένει το σύνολο αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τελική εικόνα του τραπεζιού), κάνοντας το να φαίνεται αρμονικό, συμμετρικό και ολοκληρωμένο.” μάς λέει.

Τα best sellers

Τα best seller σχετίζονται με την εποχή. “Τα Χριστούγεννα ήταν τα rotating glasses, ένα σετ καταπληκτικών ποτηριών ποτού που στροβιλίζονται πάνω σε μια ξύλινη βάση. Επίσης μεγάλη προτίμηση υπήρχε στα σετ ποτού, το Globe και το Dionysos, που είναι καταπληκτικά σετ καράφας ποτού με ποτήρια. Τα τεχνητά λουλούδια επίσης γίνονται ανάρπαστα! Την Άνοιξη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα από φυσικά υλικά, είτε είναι τα σουπλά από υδρόβιο υάκινθο, είτε τα φαναράκια, είτε ξύλινα διακοσμητικά μπολ. Αυτή την περίοδο εν αναμονή των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις πιατέλες τυριών-αλλαντικών όπως το More than cheese και τα σετ ποτηριών όπως τα lines.”

Κλείνοντας τη συζήτησή μας η Μελίνα και η Εύα μάς τόνισαν την προσπάθεια της ομάδας να συνδυάσουν την ευκολία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος με την προσωπική επαφή ενός φυσικού. “Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές μας τηλεφωνούν πελάτες που θέλουν να έχουν μια πιο σαφή εικόνα ενός αντικειμένου, οπότε βγάζουμε βιντεάκια και φωτογραφίες αυτών που μας ζητάνε και τους τα στέλνουμε στο viber! Άλλες φορές πάλι, τους αποτρέπουμε από το να αγοράσουν πράγματα που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Με πολλές πελάτισσες έχουμε γίνει φίλοι, μιλάμε στο τηλέφωνο ή περνάνε για μια καλημέρα και μια κουβέντα! Αυτό για εμάς είναι η απόλυτη χαρά και ικανοποίηση, ότι πέρα από τη δουλειά, υπάρχει ανθρώπινη επαφή και ειλικρίνεια.”

Το κατάστημά είναι κυρίως ηλεκτρονικό, www.yugenliving.gr, αλλά για όποιον το επιθυμεί, μπορεί να βρει την ομάδα του Yegun Living στην οδό Μαβίλη 13 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μπορείς να το βρεις επίσης στην πλατφόρμα του Skroutz και στο τηλέφωνο 2316020789, είτε για τηλεφωνικές παραγγελίες είτε για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα προϊόντα.

Με τον κωδικό #Savoir15 μπορείς να έχεις έκπτωση 15% στις αγορές σου. Καλές αγορές!