Το ότι δεν έχεις ρούχα, χαλάκι yoga ή χρόνο είναι απλές δικαιολογίες για να μην κάνεις έστω και λίγο stretching μέσα στη μέρα. Στην πραγματικότητα, η καθημερινή γυμναστική σου δεν απαιτεί τίποτα από όλα αυτά, παρά μόνο την προθυμία σου. Mάλιστα, η yoga, πέρα από μία αφορμή να σηκωθείς από την καρεκλά, είναι και μία εξαιρετική άσκηση που ενεργοποιεί όλο το σώμα και σε βοηθά να ανανεωθείς και να συγκεντρωθείς καλύτερα σε όσα έχεις να κάνεις.

Παρακάτω θα βρεις μερικά από τα πιο απλά yoga stretches που μπορείς να κάνεις ακόμα κι όταν σηκώνεσαι να πιείς ένα ποτήρι νερό.

Κάτω σκύλος (Downward Dog)

Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε χωρίς να σου υπενθυμίσουμε την πιο κλασική στάση yoga. Ο λόγος που αυτό το συγκεκριμένο yoga stretch είναι τόσο δημοφιλές σε κάθε μάθημα yoga, είναι απλός. Ο ‘κάτω σκύλος’ προπονεί ενώ παράλληλα ξεκουράζει το σώμα και αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Επιπλέον, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος αλλά και στην καλή ρύθμιση των αναπνοών σου.

 

Cat-Cow

Πρόκειται για μία ιδανική άσκηση ακόμη και για τους εντελώς αρχάριους. Θα τη βρεις σχεδόν σε όλα τα yoga sessions που θα κάνεις είτε στην αρχή ως ζέσταμα, είτε στη μέση για λίγη ξεκούραση. Σε καλεί να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες και να ενεργοποιήσεις τη σπονδυλική σου στήλη σταδιακά. Ακόμη κι αν της αφιερώσεις μόλις 2-3 λεπτά, θα δεις αμέσως διαφορά στη διάθεση και το μυαλό σου.

Twisted Lunge

Αν είσαι φαν της Yoga with Adriene, τότε ξέρεις ότι η συγκεκριμένη άσκηση είναι μία από τις αγαπημένες της. Κι αυτό γιατί μπορεί να ενεργοποιήσει όλο το σώμα με μερικές μόνο κινήσεις. Η διάταση στα πόδια, τη μέση, τα χέρια και τον αυχένα βελτιώνουν τη δύναμη και την αντοχή του σώματος, ενώ παράλληλα ευνοούν την ευλυγισία σου. Αφιερώνοντας μόνο 2 λεπτά σε κάθε πλευρά, θα καταλάβεις τι εννοούμε.

featured image: @bbbarbora