Στις 28 του μήνα έρχεται η πανσέληνος του Μαρτίου. Και επειδή πολλά ακούγονται για το πως και σε ποιο βαθμό μας επηρεάζει η πανσέληνος εδώ θα μάθεις ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις. Η πανσέληνος λοιπόν φωτίζει και τις καλές αλλά και τις κακές πλευρές σου, ανάλογα με το ζώδιό σου.

Κάποιοι πιστεύουν πως η πανσέληνος ”παίζει” με τα συναισθήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει πως θα μεταμορφωθείς σε κάποιον άλλο, αλλά κάποια αλήθεια δεν θα κρύβεται πίσω από αυτήν τη θεωρία; Άλλωστε όλοι οι αστρολόγοι ισχυρίζονται πως όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο καλύτερα να μην παίρνουμε αποφάσεις και να προσέχουμε λίγο παραπάνω.

Αναδεικνύει όλες τις πλευρές

Ο καθένας έχει φως και σκοτάδι μέσα του. Θετικά ή αρνητικά, η πανσέληνος παίρνει τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά μας και τα ”εμπλουτίζει”. Η πανσέληνος φέρνει στο τραπέζι και τις δύο πλευρές μας και συνήθως τις μεγεθύνει. Για παράδειγμα, ο Κριός είναι φιλόδοξος και κοινωνικός. Η θετική πλευρά του Κριού κατά τη διάρκεια μιας πανσελήνου είναι η μεγαλύτερη επιθυμία του να είναι κοινωνικός και να μοιράζεται τις απόψεις του με άλλους. Ωστόσο, από την άλλη ο Κριός είναι επίσης πολύ πεισματάρης. Δεν διστάζει να εμπλακεί σε συγκρούσεις. Έτσι, στην πανσέληνο, μπορεί να αισθάνεται ταραγμένος και να κάνει πιο έντονες συζητήσεις.

Εντείνει τα συναισθήματα

Την ίδια στιγμή που μια πανσέληνος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τα πράγματα πιο έντονα. Αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανάλογα με την κατάσταση. Ο παθιασμένος Σκορπιός, για παράδειγμα, είναι ήδη ένα έντονο ζώδιο. Οπότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη πιο έντονα για αυτό το ζώδιο κάτω από μια πανσέληνο.

Δίνει ενέργεια

Η πανσέληνος μπορεί επίσης να δώσει μια αυξημένη αίσθηση ενέργειας, την οποία κάθε ζώδιο χειρίζεται διαφορετικά. Για παράδειγμα, ένας Λέων θα αντιδρούσε πολύ διαφορετικά στην ενέργεια μιας πανσελήνου από ότι ένας Παρθένος. Ο Λέων λατρεύει ό,τι έχει να κάνει με το πάθος, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό. Και έτσι παίρνει την ενέργεια που του δίνει η πανσέληνος για να πάρει νέες επιχειρηματικές αποφάσεις. Ένας Παρθένος, από την άλλη πλευρά, απολαμβάνει την αυξημένη ενέργεια που προκαλεί η πανσέληνος επειδή του επιτρέπει να οργανωθεί καλύτερα.

Αποσταθεροποιεί

Όλη αυτή η ενέργεια που  δίνει η πανσέληνος πολλές φορές ταράζει τη ρουτίνα μας. Πολλά ζώδια αισθάνονται ότι είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουν από παλιά μοτίβα, να βρουν νέους τρόπους να σπάσουν έναν κύκλο στον οποίο έχουν κολλήσει. Καθώς όμως τα συναισθήματα αλλάζουν ή ενισχύονται, είναι μια περίοδος αβεβαιότητας, κάτι που μισούν κάποια ζώδια.

Πώς να χειριστείς μια πανσέληνο

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις μια πανσέληνο. Αυτό όμως που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τον εαυτό σου. Εάν νιώθεις πως είσαι ταραγμένη ή πιεσμένη, κάνε ένα βήμα πίσω. Σκέψου τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου. Πως θα μοιάζουν αυτά εάν τα πολλαπλασιάσεις επί δέκα; Εάν λοιπόν γνωρίζεις πως η πανσέληνος σε γεμίζει με υπερβολικό συναίσθημα ή ενέργεια, σκέψου πώς να τα ελέγξεις με θετικό τρόπο. Αντί να είσαι στο έλεος της πανσελήνου, χρησιμοποίησέ την προς όφελός σου!

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσαν από το ζαρΑτούΣΤΡΑ ”Η πανσέληνος του Μαρτίου ευνοεί και κινητοποιεί τα ζώδια του αέρα με σκοπό την σταθεροποίηση με έναν καρμικό τρόπο. Από την άλλη θα μας φέρει πολιτικές αναταραχές και εκνευρισμό, με επίκεντρο τα θέματα διπλωματίας”.

featured photo: @gkumar2175