Εσένα που ούτε η κλασική yoga, ούτε ο διαλογισμός είναι ικανά να σε χαλαρώσουν, οι wellness experts δε σε ξέχασαν. Αντίθετα, βρήκαν μία ιδιαίτερη, “υβριδική” μορφή yoga, που συνδυάζει τις δύο πρακτικές και σε βοηθά να αποφορτιστείς το βράδυ πριν τον ύπνο. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τις ηλεκτρονικές συσκευές σου έξω από το υπνοδωμάτιο και να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες.

Η yoga nidra δεν έχει να κάνει τόσο με την κίνηση, αλλά με τις αισθήσεις

Συγκεκριμένα, η αίσθηση που χρειάζεσαι περισσότερο είναι αυτή της ακοής. Για να μπορέσεις να την εξασκήσεις, ξάπλωσε αρχικά σε μία θέση όπου αισθάνεσαι άνετα. Μπορείς να επιλέξεις είτε το κρεβάτι σου, είτε και το χαλάκι της yoga. Έπειτα πάτησε play σε μία ηχογράφηση της yoga nidra της επιλογής σου. Στο Spotify μπορείς να βρεις και τη δική μας αγαπημένη.

Μέσα από αυτή την ηχογράφηση, θα κληθείς να κάνεις διάφορα πράγματα στη θέση που είσαι. Το βασικότερο είναι να στρέψεις την προσοχή σου εξ ολοκλήρου στο μυαλό και το σώμα σου. Να ξεχάσεις για λίγο το τι συμβαίνει γύρω σου και να “ακούσεις” τον εαυτό σου. Με αυτόν τον τρόπο και δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή, το μυαλό έχει επιτέλους την ευκαιρία να αποφορτιστεί. Έτσι, μπορείς να κάνεις ένα “ταξίδι” στο υποσυνείδητό σου και να έχεις αυτή τη γλυκιά αίσθηση λίγο πριν τον βαθύ ύπνο.

Τα οφέλη της yoga nidra έχουν κυρίως να κάνουν με την καλή ποιότητα ύπνου

Είναι πολλοί οι άνθρωποι σήμερα που η αϋπνίες τους έχουν χειροτερεύσει σημαντικά. Η έλλειψη ύπνου σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα από τη διαρκή εξάντληση μέχρι την έλλειψη συγκέντρωσης. Όταν, λοιπόν, όλα τα άλλα έχουν αποτύχει για σένα και δεν έχεις καταφέρει να βρεις την πολυπόθητη ηρεμία, μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη νέα πρακτική.

Αρκεί μόνο να αφιερώσεις λίγη ώρα κάθε βράδυ αποκλειστικά στον εαυτό σου και να αισθανθείς όσο πιο άνετα γίνεται. Η yoga nidra θα κάνει όλα τα υπόλοιπα για εσένα.

featured image: Toa HeftibaUnsplash