Κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι να πατήσεις ένα pause στην τρελή καθημερινότητα και στον κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα δίπλα σου. Θες απλά να σταματήσεις το χρόνο και να έχεις λίγες στιγμές μόνο με τον εαυτό σου. Και ειδικά αυτήν την περίοδο αυτό το συναίσθημα το νιώθεις όλο και πιο έντονα. Το τι θα κάνεις αυτές τις προσωπικές, δικές σου στιγμές εξαρτάται από πολλά πράγματα. Από τις ανάγκες σου, τις δυνατότητές σου αλλά και το ζώδιό σου. Είναι αλήθεια πως το κάθε ζώδιο έχει διαφορετικές ιδέες για το τι σημαίνει self-care.

Αν μπορούσαμε να δώσουμε κάποιες μικρές – αλλά χρήσιμες – συμβουλές self care στα ζώδια του νερού, τότε θα ήταν οι παρακάτω:

Σκορπιός: Φρούτα και πολλές βιταμίνες!

Αυτή είναι στην πραγματικότητα για εσένα Σκορπιέ, όταν το άγχος σε πνίγει. Πήγαινε να διαλέξεις τα αγαπημένα σου φρούτα και στη συνέχεια κόψτα και τοποθέτησέ τα σε χαριτωμένα δοχεία αποθήκευσης προετοιμασίας γευμάτων. Αυτή η απασχόληση των χεριών σου είναι από μόνη της μια ψυχοθεραπεία. Και τί καλύτερο από το να έχεις έτοιμα τα φρούτα σου για να τα καταναλώσεις αργότερα;

Καρκίνος: Διάβασε ξανά το αγαπημένο σου βιβλίο

Προσοχή, πρέπει να είναι ένα κανονικό βιβλίο. Είναι υπέροχα τα Kindles αλλά για να ξεφύγεις από μια οθόνη και να κάνεις κάτι που απαιτεί την αδιάσπαστη προσοχή σου, δεν επιτρέπεται η τεχνολογία.

Υχθύς: Στρώσε το κρεβάτι σου και κάνε ένα καλό declutter στα πράγματα του υπνοδωματίου σου

Γιατί σου είναι τόσο εύκολο να μετατρέπεις το υπνοδωμάτιο σου σε ένα ακατάστατο χώρο όπου αποθηκεύεις όλα τα αντικείμενα που θα έπρεπε ήδη να έχεις πετάξει; Στρώσε καθαρά σεντόνια, φτιάξε το κρεβάτι σου και πάρε τη γενναία απόφαση να ξεκαθαρίσεις τα συρτάρια σου. Αυτό που θα κερδίσεις είναι ηρεμία και γαλήνη. Και ίσως ότι πιο κοντά στο self-care που έχεις ανάγκη αυτήν την περίοδο.

featured photo: pexels.com/@thatguycraig000