Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται κατά 60% από νερό, το οποίο χρησιμοποιεί για να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα και να καθαριστεί από τα απορρίμματα. Παράλληλα το χρειάζεται για να ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος και να λιπαίνει τις αρθρώσεις, τα όργανα και τους ιστούς. Έτσι η ανεπαρκής πρόσληψη υγρών μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η πρόσληψη υγρών δεν γίνεται μόνο μέσω του νερού, αλλά και μέσω της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, χυμών και άλλων ροφημάτων. Μία εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης που προσφέρει και πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν την καλή λειτουργία του οργανισμού είναι ο χυμός της aloe vera.

Σύμφωνα με έρευνα η aloe vera περιέχει εβδομήντα πέντε διαφορετικά θρεπτικά συστατικά

Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν βιταμίνες, ένζυμα, μέταλλα, λιγνίνη, σαπωνίνες, σαλικυλικά οξέα και αμινοξέα. Πιο συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Επιπλέον περιέχει βιταμίνη Β12, φολικό οξύ και χολίνη που ισορροπούν το ποσοστό ελεύθερων ριζών.

Επιπλέον, περιέχει οκτώ διαφορετικά ένζυμα που βοηθούν στην μείωση των φλεγμονών στο όταν εφαρμοστεί στο δέρμα. Παράλληλα βοηθούν στη διάσπαση των σακχάρων και του λίπους που προσλαμβάνει ο οργανισμός μέσω της τροφής.

Στα μέταλλα περιέχονται το κάλιο, το σελήνιο, το μαγνήσιο, το ποτάσσιο και ο ψευδάργυρος. Αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των διάφορων ενζύμων που υπάρχουν στα διαφορετικά στάδια της πέψης, ενώ κάποια από αυτά λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, προσφέρει είκοσι από τα είκοσι δύο αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την δημιουργία των πρωτεϊνών. Ακόμα, το σαλικυλικό οξύ που περιέχει, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η λιγνίνη, μια αδρανής ουσία, όταν περιλαμβάνεται σε τοπικά παρασκευάσματα, ενισχύει τη διεισδυτική δράση των άλλων συστατικών στο δέρμα. Τέλος, οι σαπωνίνες που είναι οι σαπωνοειδείς ουσίες, σχηματίζουν περίπου το 3% της γέλης και έχουν καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

 Ο χυμός aloe vera σου προσφέρει πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός σου ενώ παράλληλα σε ενυδατώνει.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σου αν τον εντάξεις στην διατροφή σου. Αν δεν ξέρεις που μπορείς να βρεις έναν καλής ποιότητας χυμό aloe vera μπορείς να δοκιμάσεις τον Συμπυκνωμένο Χυμό Αλόης από την Herbalife Nutrition. Είναι ένας γευστικός και με λίγες θερμίδες χυμός αλόης, που θα σε βοηθήσει να μείνεις ενυδατωμένη. Δεν περιέχει ζάχαρη και τεχνητές χρωστικές και αρωματικές ύλες.

herbalife

Αν πάλι η κλασική γεύση αλόης δεν ακούγεται πολύ ελκυστική στα αυτιά σου η Herbalife Nutrition έχει φροντίσει για εσένα. Έτσι μπορείς να βρεις τον χυμό αλόης και σε γεύση μάνγκο, ώστε να μην χάσεις τα οφέλη που σου ρποσφέρει.

herbalife

Βάλε τον χυμό aloe vera στη διατροφή σου και θα δεις διαφορά τόσο στις αντοχές σου, όσο και στο πόσο καλά θα αισθάνεσαι με τον οργανισμό σου φροντίζοντας τον εαυτό σου.

Τα προϊόντα της Herbalife Nutrition διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς το site της Herbalife Nutrition και να την ακολουθήσεις σε:

Facebook | Instagram | Youtube