Όταν κάποιος μιλάς για rom-coms των 90s εσένα τι σου έρχεται στο μυαλό; Μεταξύ άλλων, σίγουρα το Pretty Woman, το You’ve Got Mail, αλλά και το She’s All That. Ε, αυτή τη φορά η Rachel Leigh Cook του She’s All That έρχεται με μία νέα ιδέα που συνδυάζει την αισθητική των 90s με μία πιο σύγχρονη ματιά. Το σωστό το “throwback rom-com”, όπως λένε και οι δημιουργοί της νέας ταινίας του Netflix, Love Guaranteed.

Το Love, Guaranteed μπορεί να είναι και η καλύτερη ρομαντική κομεντί της Rachel Leigh Cook

H ιστορία ακολουθεί μία δικηγόρο, τη Susan, σε μία μικρή εταιρεία που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει έναν πελάτη, τον Nick, ο οποίος θέλει να μηνύσει μία εφαρμογή dating. Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι αυτή η εφαρμογή υπόσχεται και “εγγυάται” την αληθινή αγάπη, κάτι που προφανώς δεν είναι εφικτό σε κάθε περίπτωση. Κατά τη διάρκεια της συναργασίας τους, η Susan και ο Nick έρχονται πιο κοντά χωρίς να μεσολαβήσει ενεργά κάποια εφαρμογή dating, αλλά μερικές μηνύσεις και δικαστήρια. Κι όλο αυτό φυσικά γίνεται με τις απαραίτητες δόσεις χιούμορ και ρομάντζου που απαιτεί κάθε rom-com που παίρνει στα σοβαρά το διπλό ρόλο του.

Η ιδέα για την ταινία προέρχεται από την ίδια την Rachel Leigh Cook. Εκείνη εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός άντρα που μήνυσε μία εταιρεία μπύρας που έγραφε ότι παράγεται με νερό από ένα συγκεκριμένο βουνό, αλλά τελικά αυτό δεν ίσχυε. Έτσι, πρότεινε μια αντίστοιχη πρόταση στους δημιουργούς του Falling Inn Love του Netflix.

Aπό την εξοχή της Νέας Ζηλανδίας στα dating apps

Πώς κάνεις μία ταινία επίκαιρη και σύγχρονη; Μιλάς για κάτι που απασχολεί την πλειοψηφία του πληθυσμού σήμερα. Οι εφαρμογές dating ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Πόσο μάλλον όταν προσπαθούν να σου υποσχεθούν ότι έτσι θα βρεις τον αληθινό έρωτα.  Ο Nick τελικά στο Love, Quaranteed δεν βρήκε τον έρωτα κάνοντας swipe right. Αν δεν ήταν όμως η εφαρμογή δε θα γνώριζε και τη Susan. Επομένως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η εφαρμογή τους έφερε κοντά.