Οι ρομαντικές κωμωδίες -τα γνωστά romcoms- συχνά ξεχνούν ένα πολύ βασικό πράγμα: Ότι είναι κωμωδίες. Το αποτέλεσμα; Δακρύβρεχτες ρομαντικές ιστορίες που μόνο να γελάσεις δε σε κάνουν. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πολύ καλά παραδείγματα από ταινίες που πήραν τον “διπλό” τους ρόλο σοβαρά. Έτσι, τα ειδύλλια αυτά εξελίχθηκαν με πολλές δόσεις χιούμορ. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά κάπως έπρεπε να διασκεδάσουμε κι εμείς μέχρι οι δύο πρωταγωνιστές να είναι τελικά μαζί.

The Lovebirds (2020)

Στο μυαλό μου όταν ακούω τη λέξη “χιούμορ” έρχονται περίπου 5 χαρακτήρες και στην κορυφή βρίσκεται η Issa Rae. Γι’αυτό και η ταινία Lovebirds βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πρόσφατες αστείες ρομαντικές κωμωδίες. Όταν μάλιστα τη συνδυάσεις και με τον Kumail Nanjiani, δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει η επόμενη ατάκα.

Always Be My Maybe (2019)

Η ταινία ήταν ήδη αρκετά χιουμοριστική μέχρι που εμφανίστηκε ο Keeanu Reeves από το πουθενά για να κάνει το πιο αστείο cameo που θα μπορούσε ποτέ να κάνει. Σε μία υπερβολική εκδοχή του εαυτού του, εκείνος είναι ο τύπος που εύχεσαι να μη συναντήσεις στο πρώτο σου ραντεβού.

Two Week’s Notice (2002)

Αρκετά χρόνια πριν, ο Hugh Grant μάς είχε συνηθίσει να είναι εκείνος ο αδέξιος και σχεδόν απροσάρμοστος τύπος που πάντα όμως κέρδιζε το κορίτσι. Έτσι και στο Two Week’s Notice αν δε γελάσεις με όλες τις γκάφες της Sandra Bullock, σίγουρα θα ξεκαρδιστείς με τον Hugh Grant να μετράει τα πλακάκια και τα βήματά του στο σπίτι της.

Isn’t it Romantic? (2019)

Εδώ η Rebel Wilson ξέρει να αυτοσαρκάζεται καλύτερα από τον καθένα. Πρόκειται για μια feel-good ρομαντική κωμωδία, από εκείνες που δεν απαιτούν την απόλυτη προσοχή σου, ωστόσο την κερδίζουν με τις έξυπνες ατάκες και τον Liam Hemsworth.

Crazy Rich Asians (2018)

Η ταινία αυτή κατάφερε να γίνει μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες του 2018. Είχε την Awkwafina στο καστ κι αυτό τα λέει όλα. Αλλά πέρα από αυτό, το Crazy Rich Asians καταφέρνει να σατιρίσει με τον πιο έξυπνο τρόπο την Ασιατική κουλτούρα και να απεικονίσει χιουμοριστικά πολλά από τα στερεότυπα που τους έχει επιβάλλει ο Δυτικός πολιτισμός.

Long Shot (2019)

Seth Rogen και χιούμορ πάνε μαζί κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ακόμα περισσότερο χιούμορ υπάρχει όταν εκείνος συνεργάζεται με τη Charlize Theron. Να και κάτι που δεν περιμέναμε από τη συγκεκριμένη ηθοποιό. Εδώ όμως και οι δύο απέδειξαν ότι παρά τα διαφορετικά background τους, ξέρουν πως να κάνουν τον κόσμο να γελάσει πολύ.

The Big Sick (2017)

Δεύτερη φορά στην ίδια λίστα ο Kumail Nanjiani και δεν είναι τυχαίο. Εδώ μάλιστα δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο παρά να είναι ο εαυτός του. Η ταινία στα ελληνικά αποδόθηκε ως “Έρωτας μετ’εμποδίων” οπότε μπορείς να φανταστείς που θα προκύψουν όλες οι γκάφες και τα χιουμοριστικά στοιχεία.

Featured Image: imdb.com