Η Wang Yaping είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και μαζί με άλλους δύο αστροναύτες θα ταξιδέψουν στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό Tianhe, και θα παραμείνουν στο κεντρικό module του σταθμού για ένα διάστημα 6 μηνών. Έτσι, γίνεται η δεύτερη γυναίκα αστροναύτης στην ιστορία της Κίνας που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Η Wang, προσλήφθηκε το 2010 ως επίδοξη αστροναύτης. Το 2013 πέρασε 15 ημέρες με την αποστολή Shenzhou-10, ενώ έδωσε επιστημονική διάλεξη σε 60 εκατομμύρια φοιτητές σε όλη την Κίνα.

Σε συνέντευξή της στο CNN το 2015, η Wang μίλησε για την πρώτη στιγμή που κοίταξε τη Γη από το διάστημα. «Όταν κοίταξα έξω από το παράθυρο για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα το πραγματικό νόημα της δύναμης της ζωής. Αυτό το είδος ομορφιάς ήταν απλά πέρα ​​από κάθε κατανόηση», δήλωσε.

Η Wang, όπως είπαμε, είναι η δεύτερη γυναίκα που θα ταξιδέψει στο διάστημα, μετά την Liu Yang, η οποία το 2012, έγραψε ιστορία συμμετέχοντας σε πλήρωμα με το διαστημόπλοιο Shenzhou-9.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως για κάποιους δεν έχει αποδείξει ακόμα την αξία της.

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, με τον χαρακτηριστικό τίτλο Σπάει γυάλινα ταβάνια στο διάστημα, αλλά αντιμετωπίζει τον σεξισμό στη Γη!”, η προσοχή των επίσημων ειδησεογραφικών μέσων επικεντρώθηκε στη φυσιολογία των γυναικών, τους κύκλους της εμμήνου ρύσεως και στην 5χρονη κόρη που θα αφήσει πίσω της. Μιλώντας όμως με τους δύο άλλους –άνδρες– αστροναύτες ρώτησαν μόνο για τα έως τώρα επιτεύγματα τους.

Έχεις ακόμα δεύτερες σκέψεις για τον σεξισμό και το κατά πόσο δεν έχει εξαλειφθεί, ακόμα και στους, θεωρητικά, πιο καινοτόμους κλάδους;