Αν είσαι ένα από τα κορίτσια που αγαπάνε τη γυμναστική, τότε, αυτό το ποστ θα σου φανεί περισσότερο χρήσιμο από όσο φαντάζεσαι. Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για το σώμα μας, καταλήγουμε να κάνουμε υπερβολές οι οποίες όχι μόνο δε μπορούν να  μας βοηθήσουν αλλά μας κάνουν και κακό.

Για αυτό τον λόγο βρήκαμε τις ώρες που χρειάζεται να γυμνάζεσαι για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους δικούς σου προσωπικούς στόχους. Να θυμάσαι πάντα πως δε μετράει η ποσότητα αλλά η ποιότητα.

Πόσο πρέπει να γυμνάζεσαι για να δεις αποτελέσματα σύμφωνα με τους επιστημονες
graziadaily.co.uk

Αν θέλεις να χάσεις βάρος: το Αμερικανικό Department of Health and Human Sciences δημοσιοποίησε τα αποτελέσματά του για τον χρόνο άσκησης  τον οποίο χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος ημερησίως για να χάσει βάρος. Οι επιστήμονες, λοιπόν, κατέληξαν στα 60 λεπτά ημερησίως, πέντε φορές την εβδομάδα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ιδανική άσκηση για αδυνάτισμα περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις οι οποίες είναι ιδανικές για την απώλεια λίπους.

Αν θέλεις να είσαι υγιής και fit :  αν είσαι ένα από τα κορίτσια που είναι ευτυχισμένα με το βάρος τους τότε είσαι πολύ τυχερή. Η άσκηση προκαλεί την παραγωγή ενδορφινών οι οποίες μας βοηθούν να μείνουμε υγιείς. Η American Cancer Society προτείνει πως η ιδανική άσκηση είναι 45-50 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα. Βέβαια, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Lancet, αναφέρει πως οι άνθρωποι οι οποίοι κάθονται περισσότερες από 8 ώρες τη μέρα, οφείλουν να γυμνάζονται 60-75 λεπτά.

Ιδανικά, θα πρέπει να γυμναζόμαστε όλοι μας 225-375 λεπτά κάθε εβδομάδα, ώστε να μείνουμε υγιείς αλλά και στα κιλά που επιθυμούμε. Μην αγχωθείς. Σκέψου ότι μπορείς να σπάσεις αυτόν τον χρόνο μέσα στη μέρα σου, περπατώντας, τρέχοντας, πηγαίνοντας γυμναστήριο ή κάνοντας ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τι περιμένεις;

Δες ακόμη: Τι σημαίνει ο ιδρώτας που χάνεις στο γυμναστήριο;