Γιατί το squalane oil είναι αυτό που χρειάζεσαι

Γιατί το squalane oil είναι αυτό που χρειάζεσαι

Το squalene oil είναι το έλαιο που θα γίνει η νέα σου εμμονή και η Teresa Lo, Senior Director of Marketing της Biossance με δηλώσεις της στο Style Caster μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γι’αυτό το θαυματουργό προϊόν.

Σκουαλάνιο ή Σκουαλένιο;

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι δεν πρέπει να μπερδεύεις το squalene oil (σκουαλάνιο) με το σκουαλένιο που, πιθανότατα, θα έχεις ακούσει στο παρελθόν. Το σκουαλένιο είναι ένα βασικό και φυσικό συστατικό του λιπιδιακού φραγμού το οποίο παράγει το δέρμα μας. Το σκουαλένιο μας προστατεύει από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες πίεσης, αλλά δρα και ως μαλακτικό. Με λίγα λόγια γεννηθήκαμε με αυτό! «Το σκουαλένιο παράγεται από τον οργανισμό μας και αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων μέχρι και την περίοδο της εφηβείας μας, ενώ μετά την ηλικία των 20 αρχίζει να αποβάλλεται από τον οργανισμό μας, αφήνοντας το δέρμα πιο τραχύ, σκληρό και ευάλωτο», όπως μας εξηγεί η Teresa.

Δεδομένου ότι το σκουαλένιο δεν υπάρχει για πάντα στον οργανισμό μας, πολλές εταιρείες καλλυντικών άρχισαν να το συμπεριλαμβάνουν στα προϊόντα τους, ώστε να συνεχίσουμε να το προσλαμβάνουμε. Παρόλα αυτά, η διεργασία του προκαλούσε περιβαλλοντικά προβλήματα. «Δεδομένου ότι το σκουαλένιο υπάρχει σε υψηλές συγκεντρώσεις σε ώριμα συκώτια καρχαρία, ειδικότερα σε καρχαρίες βαθιάς θάλασσας, τα ζώα θανατώνονται για την πρόσληψη του προϊόντος. Το κυνήγι και η υπερβολική αλιεία θέτουν αυτά τα είδη σε κίνδυνο εξαφάνισης και έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο θαλάσσιο οικοσύστημα, καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος για την αναπαραγωγή και την ωρίμανση των καρχαριών» αναφέρει η Senior Director of Marketing της Biossance. Από την άλλη έχουμε το squalene oil γνωστό και ως σκουαλάνιο, το οποίο είναι η καλύτερη εκδοχή του σκουαλένιου και προσφέρει ό,τι χρειαζόμαστε, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον! Το squalene oil προέρχεται από την ελιά, είναι φυτικό, βιώσιμο και πολύ αποτελεσματικό! «Φυτικό προϊόν σημαίνει ότι το αρχικό υλικό είναι φυτική πηγή, σε αντίθεση με την ζωική ή πετροχημική πηγή» εξηγεί η Teresa. «Το σκουαλάνιό μας προέρχεται από φυτικές ίνες μέσω της ιδιόκτητης βιοτεχνολογίας μας, η οποία περιλαμβάνει μια διαδικασία ζύμωσης που χρησιμοποιεί ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο που αναπτύσσεται στη Βραζιλία».

Τα οφέλη του σκουαλάνιου είναι αρκετά όπως αναφέρει η Teresa: «Επειδή το σώμα σας παράγει ήδη σκουαλένιο, αναγνωρίζει αμέσως το σκουαλάνιο μόλις εφαρμοστεί στο δέρμα, έτσι το απορροφά γρήγορα και εύκολα, σε αντίθεση με άλλα έλαια που μπορούν να κάθονται στην κορυφή του φραγμού του δέρματος. Ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα μας».

Επιπλέον, οι πολλές χρήσεις του είναι κάτι που μας κάνει να το αγαπάμε και να το προτιμάμε λίγο περισσότερο. Είναι άχρωμο, άοσμο και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως ενυδατική κρέμα μαλλιών, ενυδατική κρέμα για το δέρμα, έλαιο, after-sun και ως καταπραϋντικό μετά το ξύρισμα. Η επιλογή είναι δική σου! Το καλύτερο όμως απ’ όλα είναι το ότι απορροφάται αμέσως από το δέρμα και δεν αφήνει λιπαρά υπολείμματα. «Το σκουαλάνιο βοηθά στη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας, αφήνει το δέρμα εξαιρετικά απαλό και ομαλό, επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο και συμβάλλει στη μείωση των σημείων ερυθρότητας» επισημαίνει η Teresa.

biossance.com

biossance.com

Squalane & Antioxidant Cleansing Cloths 

Μπορείς να τα βρεις εδώ.

featured image: unsplash.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.