Τα βιβλία εκτός από τεράστια δώρα στην αισθητική, τις γνώσεις και την κοσμοθεωρία σου, είναι και μια εξαιρετική ιδέα διακόσμησης. Οι παρακάτω Instagram φωτογραφίες το αποδεικνύουν.

Κλασικό display

Πρόκειται για έναν από τους πιο κλασικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να διακοσμήσεις τα βιβλία σου στον χώρο σου. Το υπόλοιπο δωμάτιο μπορεί να είναι σχετικά ουδέτερο, αφήνοντας στα βιβλία τον ρόλο να αναβαθμίσουν λίγο την αισθητική. Οργανωμένα ανάλογα με ύψος και χρώμα, δεν χαώνουν το μάτι, αλλά περισσότερο ενθουσιάζουν με την ποικιλία τους.

Curated συλλογή

Αυτή η κοντινή “shelfie” απαθανατίζει έναν ιδανικό συνδυασμό φυτών, κεριών και -εννοείται- βιβλίων. Εδώ, τα βιβλία δεν είναι οι stars του show. Αντίθετα, παίζουν υποστηρικτικό ρόλο για να ενώσουν όλα τα υπόλοιπα items.

 
View this post on Instagram
 

#accessory#accessories#interior_design#design#luxury#homedecor#decoration#book_design#bookdecor#bookdecoration

A post shared by Adro design آدرو دیزاین (@adrodesignart) on

Λύσεις για μικρούς χώρους

Έχεις άπειρα βιβλία αλλά καθόλου χώρο για βιβλιοθήκη; Αυτή η φωτογραφία προσφέρει μια εξαιρετική λύση. Αντί να προσθέσεις μια τεράστια βιβλιοθήκη στον χώρο σου, επίλεξε ένα cart για βιβλία, φιλικό για το μέγεθός του. Δες το σαν ένα bar που δίνει έμφαση στη… γνώση και όχι στο αλκοόλ.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by emily // emeryreads (@emeryreads) on

Η Monochromatic συλλογή

Σίγουρα στη συλλογή σου υπάρχουν και κάποια βιβλία που έχουν το ίδιο χρώμα στο εξώφυλλο. Τι θα έλεγες να φτιάξεις μια monochromatic, ιδιαίτερη γωνία στον χώρο σου με αυτά;

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Megan 🌿 (@poppyxpaper) on

Η cute γωνία

Με γωνία με καθαρές γραμμές και όμορφα χρώματα στο σπίτι σου, θα το ανανεώσει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν κρατήσεις τους μπλε τόνους της φωτογραφίες σε συνδυασμό με λίγο πράσινο, θα έχεις εγγυημένη αισθητική. Και να θυμάσαι: Δεν χρειάζεται να είναι μπερδεμένο για να είναι όμορφο.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by C & Co. (@candicegreenway) on

Clean & Simple

Γυαλί, πράσινο και ξύλο. Τι μπορεί να πάει λάθος με αυτόν τον συνδυασμό; Τα βιβλία απλά συμπληρώνουν το aesthetic.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Shawne Faye (@houseoffayes) on

Κύριο σημείο

Αν αγαπάς τον μαξιμαλισμό, σίγουρα θα εκτιμήσεις αυτή τη γωνία. Αναδεικνύονται τέλεια τα πλούσια χρώματα, τα metallic βάζα, τα φυτά που δίνουν ζωντάνια, αλλά και τα βιβλία.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Adro design آدرو دیزاین (@adrodesignart) on

Bohemian Vibes

Αυτή η bohemian shelfie κάνει color-blocking με έναν τρόπο που δεν αποσπά την προσοχή. Ενώ υπάρχουν πινελιές από κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, το σύνολο είναι απλά sophisticated. Για να μην αναφέρουμε πως πάντα βιβλία και φυτά είναι ο ιδανικός συνδυασμός.

 
View this post on Instagram
 

Love this shelfie 🌱📚 Tag someone who would love this 🤩 via @createaholic

A post shared by BOHEMIAN DECOR (@bohemiandecor) on

Ευθείες γραμμές

Αν βαριέσαι την ιδέα μιας βιβλιοθήκης, τοποθέτησε τα βιβλία σου σε στήλες, κάτω. Θα μοιάζουν σχεδόν σαν έργο τέχνης, ή ακόμα και σαν έπιπλο. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις και άλλα δείγματα της αισθητικής σου στον τοίχο.

 
View this post on Instagram
 

Book Stack Friday! 🌼🌸

A post shared by Laura (@athousandlivesandmore) on

featured image: Bespoke Only