Τα βιβλία σου είναι ένας τρόπος να σκιαγραφήσεις το ποια είσαι σε κάποιον που δε σε γνώρισε. Σου έχει τύχει ποτέ να καταφέρεις να ψυχολογήσεις κάποιον απλά και μόνο από τη λίστα με τα αγαπημένα του βιβλία; Ναι, και σε εμάς. Γιατί λοιπόν να μην κάνεις τη συλλογή σου κομμάτι της διακόσμησης του χώρου σου και της αισθητικής σου; Στην τελική, μπορούν να ‘μιλήσουν’ για αυτή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Ανάμειξε τα βιβλία σου με τη διακόσμηση

Μπορείς να κάνεις τη βιβλιοθήκη σου το κέντρο του χώρου σου. Παίξε με τα χρώματα, χωρίζοντας και στοιβάζοντας ανάλογα τα βιβλία σου, τοποθέτησε ανάμεσά τους τα πιο συλλεκτικά και αγαπημένα διακοσμητικά σου, φτιάξε ιδιαίτερες γραμμές με τον τρόπο που τα οργανώνεις. Ναι, μια ματιά στη βιβλιοθήκη σου μπορεί να σου φτιάξει όλη τη μέρα.

Στο πάτωμα

Αν τα ‘undone’ αποτελέσματα είναι περισσότερο στο στυλ σου, δε χρειάζεται να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια στη διακόσμηση των βιβλίων σου. Φτιάξε στοίβες στο πάτωμα, και πρόσθεσε στο πλάνο φυτά, πίνακες, μεγάλα διακοσμητικά και έργα τέχνης. Μπορεί αυτή η γωνία να δείχνει τον πιο ανέμελο εαυτό σου.

Στις σκάλες

Αν το σπίτι σου έχει και δεύτερο όροφο, τα βιβλία σου μπορούν να δώσουν κάτι από Pinterest-worthy αισθητική. Τοποθέτησέ τα στα σκαλιά, στην πλευρά που είναι εμφανής στο υπόλοιπο σπίτι. Σε κάποια σκαλοπάτια, σπάσε το μοτίβο με γλάστρες ή αποθηκευτικά δοχεία με ιδιαίτερο design.

Ή σε μια διακοσμητική σκάλα

Αν ξέρεις κάποιες βασικές πληροφορίες για το φενγκ σουι, τότε σου είναι ήδη γνωστό ότι οι σκάλες (ειδικά στο χολ) προάγουν τη θετική ενέργεια. Αν έχεις ήδη επενδύσει σε μια ήδη, μπορείς να τη διακοσμήσεις με τα αγαπημένα σου βιβλία. Ίσως και με κάποια μικρά γλαστράκια με παχύφυτα. Το πού θα την τοποθετήσεις το αφήνουμε πάνω σου.

On display

Οι άνθρωποι διακοσμούμε σε περίοπτη θέση τα items που θεωρούμε πιο πολύτιμα. Η γιαγιά σου το έκανε με τα σερβίτσια της και τα ‘καλά’ της ποτήρια. Εσύ με τη σειρά σου μπορείς να το κάνεις με τα βιβλία που σε ταξίδεψαν, σε διαμόρφωσαν και άλλαξαν τον τρόπο σκέψης σου.

Στο τζάκι

Το τζάκι μπορεί να είναι ένα cozy spot για τον χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν πολύ καλό και Pinterest-worthy τόπο αποθήκευσης των βιβλίων σου. Για ακόμα μια φορά, λίγο πράσινο μπορεί να πλαισιώσει με τον πιο καλαίσθητο τρόπο τον χώρο σου.

Παντού από το πάτωμα μέχρι την οροφή

Γιατί να μη γεμίσεις έναν ή περισσότερους τοίχους με τα βιβλία σου από το πάτωμα ως το ταβάνι. Αλήθεια, υπάρχει πιο θελκτικός χώρος από έναν που είναι κυριολεκτικά γεμάτος βιβλία. Νομίζουμε πως όχι. Στο μεταξύ, σε αυτή την περίπτωση, όσο πιο messy είναι το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο.

φωτογραφίες: apartmenttherapy.com