Σε ό,τι έχει να κάνει με τον χωρισμό, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Σε αυτούς που διαγράφουν τον/την πρώην από τα social media και σε εκείνους που διατηρούν επαφή μέσω αυτών. Όπως καταλαβαίνεις, το να κρατήσεις επαφή με κάποιον πρώην δε θα βοηθήσει και πολύ να ξεπεράσεις αυτή την κατάσταση.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το να τσεκάρεις κάθε μισή ώρα τι ανέβασε ο πρώην σου στο Instagram, δε θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Ερευνητές του Brunel University στο Λονδίνο ανέλυσαν δεδομένα έρευνας σχετικά με την online επαφή με κάποιον πρώην. Αλλά και τη συνεχή παρακολούθηση της δραστηριότητας του λογαριασμού του. Kάτι που μπορεί να επηρεάσει την προσαρμογή και την εξέλιξη σου μετά τον χωρισμό.

Όλα όσα βρήκαν ήταν αρκετά ενδιαφέροντα.

Η μελέτη κατέληξε στο εξής: «Η παρακολούθηση μέσω Facebook συσχετίστηκε με μεγαλύτερη δυσφορία κατά τον χωρισμό, περισσότερα αρνητικά συναισθήματα, σεξουαλική επιθυμία, λαχτάρα για τον πρώην σύντροφο και χαμηλότερη προσωπική ανάπτυξη».

Πώς μεταφράζεται αυτό;

Το να κάνεις stalking τον πρώην σου στο Facebook  δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Aντίθετα, μάλλον θα κάνει τον πόνο χειρότερο. Αλλά αυτό μάλλον το ήξερες ήδη, έτσι; Μπορεί η έρευνα να αφορά το Facebook, αλλά δεν πρέπει να αλλάζουν και πολλά σε ό,τι έχει να κάνει με το Instagram.

Και αν ψάχνεις ακόμη έναν λόγο για να αποσυνδεθείς και να προχωρήσεις, απλά σκέψου το εξής: Τι θα γίνει αν κατά λάθος πατήσεις like σε μια παλιά φωτογραφία του πρώην σου; (Ναι, ίσως η ειδοποίηση πάει πριν προλάβεις να το πάρεις πίσω).

Το ηθικό δίδαγμα είναι: Άσε τα social media στην άκρη και απόλαυσε τη νέα single ζωή σου.

featured image: Elle