Έχεις αρχίσει να γίνεσαι πάρα πολύ καλή στο να μετράς προβατάκια; Ενώ νιώθεις ότι είσαι απολύτως κουρασμένη δεν μπορείς να κοιμηθείς; Η λύση δεν είναι ούτε στο Netflix, ούτε στα Social Media. Υπάρχουν τρεις βασικές λύσεις που θα εγγυηθούν τον ύπνο σου κάθε βράδυ.

  1. Ατμόσφαιρα

Φτιάξε την ιδανική ατμόσφαιρα για ένα ομαλό ταξίδι στη χώρα των ονείρων. Άναψε μερικά κεράκια ή χρησιμοποίησε κάποιο αρωματικό χώρου με απαλή μυρωδιά. Υπάρχει μια ολόκληρη συλλογή για να διαλέξεις που είναι διαθέσιμη στην αγορά. Οι μυρωδιές που συνήθως συνίστανται για έναν ήρεμο ύπνο είναι η λεβάντα, η βανίλια, το σανταλόξυλο και το εκχύλισμα βαλεριάνας.

  1. Σωματική Άσκηση

Η δεύτερη λύση είναι η σωματική άσκηση στην ύπαιθρο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείς. Ένας από τους λόγους που καταλήγουμε να υπεραναλύουμε σχεδόν εμμονικά ό,τι έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας μας είναι η έλλειψη οξυγόνωσης του εγκεφάλου μας και η έλλειψη σωματικής κούρασης. Η πνευματική κούραση μπορεί να δημιουργήσει ένα συναίσθημα εξουθένωσης. Αλλά ενώ σε καταβάλει και σε καθιστά αδρανή δεν έχει ποτέ σαν αποτέλεσμα το να σε κάνει να κοιμηθείς. Η σωματική όμως κούραση μπορεί να καταστήσει το σώμα σου ανίκανο να επιλέξει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον ύπνο. Αν η οποιαδήποτε μορφή άσκησης δε, γίνει στην ύπαιθρο (σε ένα πάρκο, δάσος, βουνό), ο εγκέφαλος σου θα οξυγονωθεί επαρκώς. Και θα ενεργοποιήσει την «ανάγκη να κοιμηθείς». Εναλλακτική της άσκησης είναι το να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να μάθεις κάποιες απλές τεχνικές διαλογισμού. Συγκεντρώσου στην κίνηση του αέρα στο σώμα σου όταν αναπνέεις. Είναι μια από τις λειτουργίες που πραγματοποιεί ο οργανισμός σου χωρίς να το σκεφτεί, οπότε όταν συγκεντρωθείς σε αυτή θα καταφέρεις να ηρεμήσεις το μυαλό σου.

Συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις για ξεκούραστο ύπνο και εύκολο πρωινό ξύπνημα
Byrdie
  1. Αποσυνδέσου από την τεχνολογία – Συνδέσου με την πραγματικότητα

Η τρίτη λύση είναι ένα φυσικό βιβλίο. Η έκθεση μας στο μπλε φως μιας οθόνης εντός μιας ώρας από την ώρα που πρόκειται να κοιμηθούμε διατηρεί τον εγκέφαλό μας σε διέγερση. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες το να επιλέξεις ένα βιβλίο σε φυσική μορφή, να αρχίσεις να το διαβάζεις και να ξεφυλλίζεις τις σελίδες του έχει αποδειχθεί ότι κατευνάζει το μυαλό σου και σε ηρεμεί με ένα σχεδόν μαγικό τρόπο.

featured image: Byrdie