Είσαι έτοιμη να πειστείς να φορέσεις το κολάν, τα αθλητικά και τα ακουστικά σου και να βγεις για περπάτημα; Τέλεια. Διάβασε παρακάτω δέκα καλούς λόγους για να το κάνεις.

Θα χάσεις βάρος

Ακούγεται αυτονόητο, αλλά αποτελεί και έναν από τους βασικότερους λόγους που αποφασίζει κανείς να ξεκινήσει το περπάτημα. Βάζοντας τα ακουστικά σου και περπατώντας για τριάντα λεπτά τη μέρα, θα δεις διαφορά στο νούμερο που αναγράφεται στη ζυγαριά σου, αλλά και στο νούμερο των παντελονιών σου. Προφανώς, αν αυτή η προσπάθεια συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή.

Θα μειώσεις τον πόνο της αρθρίτιδας

Με το να περπατάς για 30-60 λεπτά, θα ανακουφιστείς από τους αρθρίτιδας. Ίσως μέχρι τώρα να πίστευες πως το περπάτημα θα επιδεινώσει τον πόνο στα κόκαλά σου, αλλά δεν ισχύει. Η έλλειψη άσκησης στην πραγματικότητα επιδεινώνει την κατάσταση. Έχε στο μυαλό σου πως με το να διατηρείς τους μύες σου δυνατούς και υγιείς, προσφέρεις καλύτερη στήριξη στα κόκαλά σου.

Θα βελτιωθεί η διάθεσή σου

Η άσκηση, όπως το περπάτημα, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη γενικότερη διάθεσή σου, καθώς δίνει ένα boost στις ενδορφίνες. Στις ορμόνες, δηλαδή, που προάγουν την καλή σου διάθεση. Ο όρος ‘runner’s high’ αναφέρεται ακριβώς σε αυτό. Στην ευφορία που δίνει η έκκριση ενδορφινών. Αυτό το ανέβασμα, σύμφωνα με έρευνα, κρατάει ως και 12 ώρες. Δεν το λες και λίγο.

Θα βοηθηθείς στη διαχείριση του Διαβήτη Τύπου 2

Το περπάτημα και γενικότερα η συστηματική άσκηση, είναι εξαιρετικά εργαλεία στη ρύθμιση του Διαβήτη Τύπου 2. Το περπάτημα διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθερά, αλλά και το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Θα βελτιωθεί η ισορροπία σου

Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, η αίσθηση της ισορροπίας χειροτερεύει με την ηλικία. Παράλληλα, μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση όταν ενυπάρχουν και κάποιες ιατρικές παθήσεις και αγωγές, άλυτα προβλήματα όρασης και απουσία ευλυγισίας.

Το περπάτημα βοηθά στην ενδυνάμωση του κάτω μέρους του σώματος, ενός πολύ δυνατού παράγοντα για την ισορροπία.

Θα ενδυναμώσεις τα κόκαλά σου

Οι τρεις βασικοί πυλώνες για την υγεία των κοκάλων σου είναι η υψηλής περιεκτικότητας διατροφή σε κάλιο, η βιταμίνη D και οι ασκήσεις με βάρη. Το περπάτημα είναι μια τέλεια εναλλακτική αυτής της μορφής άσκησης, αν προσθέσεις λίγα βάρη σε αυτό το μισάωρο που θα αφιερώσεις.

Θα αυξήσεις το προσδόκιμο ζωής σου

Με το να περπατάς τριάντα λεπτά τη μέρα, θα βελτιώσεις την καλή υγεία της καρδιάς σου. Στην πραγματικότητα, η άσκηση προσθέτει από τρία ως επτά χρόνια στο προσδόκιμο ζωής σου. Είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό και υπάρχουν ενδείξεις πως μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης άνοιας.

Θα μειωθεί το στρες

Ένας απογευματινός περίπατος μπορεί να μειώσει το άγχος και το στρες σου. Δε χρειάζεται να πας για τρέξιμο για να φέρεις αυτό το σημαντικό όφελος στη ζωή σου. Ένα μισάωρο, μέτριας έντασης περπάτημα αρκεί. Αν θες να κάνεις ακόμα περισσότερο stress-free τη μέρα σου, πάρε και τον σκύλο σου μαζί.

Θα δώσει ένα boost στο ανοσοποιητικό σου σύστημα

Το περπάτημα μπορεί να σε προστατεύσει από το κρυολόγημα και τη γρίπη. Μια έρευνα με δείγμα 1.000 άντρες και γυναίκες, έδειξε πως όσοι περπατούσαν για τουλάχιστον 20 λεπτά τη μέρα το λιγότερο πέντε μέρες της εβδομάδας, είχαν κατά 43% λιγότερες μέρες αδιαθεσίας από εκείνους που περπατούσαν μια φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο. Επίσης, η αδιαθεσία τους κρατούσε και λιγότερο, ενώ τα συμπτώματα ήταν πιο ήπια.

Θα έχεις χρόνο να σκεφτείς

Το περπάτημα σε βγάζει έξω από το σπίτι και σου δίνει χρόνο να σκεφτείς. Μπορείς και να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χρόνο για να μείνεις μακριά από κινητό και οθόνες. Το μυαλό σου θα ηρεμήσει, θα βρεις λύσεις και θα μπορείς να κάνεις μια ανασκόπηση της μέρας.

Πηγή & featured image: sheermiracle.com