Ψητό ρύζι με ελιές, πορτοκάλι, φέτα και άνηθο

Ψητό ρύζι. Ένας καινούργιος κόσμος αν αγαπάς τα πιάτα με ρύζι. Μπορείς να αλλάξεις τα μυρωδικά σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις. Επίσης μπορείς να προσθέσεις μπαχαρικά ή να βάλεις ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα. Θα έχεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις τόσες πολλές φορές που θα κάνεις όσες παραλλαγές θες.

Tι θα χρειαστείς:

300γρ ρύζι μπασμάτι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά κύμινο

ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

850ml ζωμό λαχανικών

αλάτι και πιπέρι

100g ψιλοκομμένες ελιές

150γρ φέτα

ψιλοκομμένο άνηθο

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πλύνε το ρύζι με κρύο νερό και στράγγισέ το.

Σε ένα τηγάνι (που μπορεί να μπει στον φούρνο) ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια, σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να γίνουν διάφανα.

Πρόσθεσε το σκόρδο και το κύμινο και μαγείρεψε για άλλα 2 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, τον χυμό του πορτοκαλιού και τον ζωμό (ζεστό). Πασπάλισε με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.

Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση βάλε το στον φούρνο και ψήσε για περίπου μία ώρα ελέγχοντας και ανακατεύοντας το συχνά.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ψησίματος πρόσθεσε και τις ελιές.

Μόλις είναι έτοιμο πασπάλισε με το ξύσμα, τη φέτα και τον άνηθο και περίχυσε λίγο ελαιόλαδο.

featured photo: From the Oven to the Table by Diana Henry

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.