Αν εμείς έχουμε φετίχ με τα παπούτσια (και τα θέλουμε όλα), εκείνοι θέλουν τα απολύτως απαραίτητα και μια χρυσή συμβουλή για τη καθαριότητα των πιο αγαπημένων, των δερμάτινών τους. Εδώ θα διαβάσεις για τα 4 βήματα που θα κρατήσουν τα δερμάτινα παπούτσια, για πολύ καιρό, σαν καινούρια.

4 βηματα για να κρατησει τα δερματινα παπουτσια του καθαρα

Η καθαριότητά τους δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλαμβάνει τη κατάλληλη βούρτσα και ένα ήπιο καθαριστικό, το οποίο πολλές φορές συνδυάζει και μαλλακτική δράση. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κανείς στη περίπτωση της βούρτσας, είναι η ποιότητα της τρίχας, όπου θα είναι πιο σκληρή στα δερμάτινα και πιο μαλακή αν πρόκειται να καθαρίσει τα σουέντ παπούτσια του.

Αφού συγκεντρώσεις ένα μπολ, τη βούρτσα, μία μαλακή πετσέτα και το καθαριστικό, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αφαιρέσεις τα κορδόνια. Με μία γενναία ποσότητα από καθαριστικό, αρχίζεις να τρίβεις με προσοχή, μέχρι να γίνει όπως πριν. Τότε χρησιμοποιείς την πετσέτα για να “ξεπλύνεις” με αυτό τον τρόπο το παπούτσι.

Όταν αρχίζουν να στεγνώνουν, το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα καλαπόδι (ή σε περίπτωση που δεν έχεις, μία πετσέτα) για να πάρει το αρχικό του σχήμα αλλά και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μείνει η υγρασία.

Για να στεγνώσουν καλά, συνίσταται να εκτεθούν σε ένα ζεστό μέρος που το βλέπει ο ήλιος για όσο χρειαστεί. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να συμβεί το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ωστόσο καλό είναι να αποφύγουμε το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο. Διαφορετικά μπορεί το νέο σου παπούτσι να μη μοιάζει σε αυτό που ήταν πριν.

Αν δεν θέλεις πια τα παλιά κορδόνια, μπορείς εύκολα να αντικαταστήσεις και να κάνεις τη διαφορά, διαλέγοντας επιπλέον ένα άλλο χρώμα ή υφή.