Το La La Land είναι η κλασική ταινία αγάπης που χρειαζόμασταν. Συμφωνούμε όλοι σ αυτό, εκτός από μερικά αγόρια που κοιμούνται στα μιούζικαλ. Δεκτό. Στο μεταξύ έχεις διαβάσει για τις ενδυματολογικές επιλογές, για τη μουσική, για τον Ryan, τα πάντα για την Emma. Αναλύσαμε μέχρι και το τρέιλερ. 

Αυτό που δεν συζητήσαμε διεξοδικά είναι το τέλος. Εδώ έχεις να κάνεις με την ιστορία αγάπης μιας ηθοποιού και ενός μουσικού. Τη γνωριμία, το φλερτ, την αρχή μιας σχέσης. Όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν, η αγάπη δεν είναι αρκετή για να δουλέψει αυτή η σχέση. Μέχρι να τελειώσει η ταινία πιστεύεις σε μια τσαχπινιά του σεναριογράφου για να καταλήξει μαζί το ζευγάρι, για να μη γίνει δράμα το μιούζικαλ. Αλλά αυτό δε γίνεται και εσύ φεύγεις από την αίθουσα μουδιασμένος.  Σα να σε κορόιδεψε κάποιος. Λες και όταν έκοβες το εισιτήριο η ταμίας σου υποσχέθηκε το ιδανικό τέλος σ αυτή την ιστορία αγάπης.

Περπάτησα αρκετή ώρα στη βροχή για να σκεφτώ τον λόγο που κάποιος σκέφτηκε να τελειώσει έτσι αυτή η ταινία. Σκέψη στη σκέψη νομίζω κατέληξα πως μερικές σχέσεις γίνονται μόνο για να σου διδάξουν κάτι. Για να σε κάνουν τον άνθρωπο που θα είσαι μετά. Σκέψη στη σκέψη, αναπόλησα μερικές προηγούμενες σχέσεις μου και βρήκα μερικές απαντήσεις στο γιατί μερικές πρώην σχέσεις τελικά δεν ήταν χαμένος χρόνος.

01. Χρειάζεται ο έναν τον άλλον εκείνη την ίδια περίοδο

Ο Sebastian έδωσε έμπνευση και ασφάλεια στη Mia για να γράψει το σενάριο που είχε στο μυαλό της και να σχεδιάσει τον δικό της μονόλογο. Χωρίς την υποστήριξη του εκείνη δεν θα είχε ανακαλύψει ποτέ τις δυνατότητες της και δεν θα είχε την ευκαιρία να πάει στο Παρίσι για να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Φυσικά και μπορεί να είχε και άλλους τρόπους να βρει τον δρόμο της αλλά μερικές φορές οι σχέσεις μας μας δίνουν την δύναμη να κάνουμε τα βήματα που φοβόμαστε. Είναι εκείνες οι σχέσεις που σου έδωσαν κουράγιο όταν ήσουν έτοιμη να τα παρατήσεις. Είναι εκείνη η σχέση που αφήσατε όταν όλα προχώρησαν και για τους δύο.

emma-stone-la-la-land

02. Εξαιτίας της σχέσης αποκτάς διαφορετική εικόνα της ζωής

Η Μia μισούσε την jazz μέχρι να γνωρίσει τον Sebastian. Όταν είδε το πάθος του, άρχιζε να γνωρίζει καλύτερα τη μουσική και να την εκτιμά. Πριν εκείνος γνωρίσει τη Mia ήταν κυνικός και αντικοινωνικός αλλά η ανάλαφρη και αισιόδοξη οπτική της για τη ζωή του έδωσε μια άλλη εκδοχή να βλέπει τα πράγματα. Είναι εκείνες οι σχέσεις που τελειώνοντας σου αφήνουν αγάπη για το μπάσκετ, τη γνώση για το τι είναι οφσαιντ ή τους διαφορετικούς τρόπους να σκέφτεται τις απαντήσεις στα βασικά σου ερωτήματα. Ξέρεις τι λέω.

lalaland-emma-stone-ryan-gosling-large_trans_nvbqzqnjv4bqrpfqw2hjyg_yckwxpar0gqsw2ga9nam4iftgnftinme

03. Έδωσε την ευκαιρία ο ένας στον άλλον να ακολουθήσει το όνειρο του. 

Η Mia και ο Sebastian διάλεξαν ξεχωριστούς δρόμους γιατί διάλεξαν να ακολουθήσουν αυτό που πίστευαν πιο σωστό για εκείνους. Εαν είχαν μείνει μαζί εσύ μπορεί να έφευγες χαμογελαστή από το σινεμά αλλά στην πραγματική ζωή δύο άνθρωποι δεν θα είχαν δοκιμάσει την τύχη τους και σ αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν καλό για εκείνους.  Δεν έχουμε βρεθεί όλοι αντιμέτωποι με τέτοιες αποφάσεις αλλά είναι σημαντικό να μπορείς να ξεχωρίσεις εάν προτιμάς να μείνεις σε μια σχέση ή να δώσεις προτεραιότητα στα όνειρα σου και τελικά να διαλέγεις. Eίναι εκείνες οι σχέσεις που άφησες για μεταπτυχιακά, δουλειά σε άλλη πόλη, διαφορετικές αντιλήψεις.

LLL d 13 _2548.NEF

Τελικά το La La Land μας θύμισε ότι όταν μια σχέση τελειώνει δεν είναι πάντα για κακό. Είναι επειδή έτσι διαλέξαμε να γίνει. Και αν δεν είναι οι επιλογές μας ευτυχία, τότε τι είναι;

Υ.Γ. Παραμένω μουδιασμένη με το τέλος της ταινίας, θα είμαι ειλικρινής, ήθελα περισσότερο Singing in the rain παρά Casablanca.