Και donuts, και vegan, και με την αγαπημένη μας γεύση του καφέ espresso, αυτή η συνταγή θα δώσει μια άλλη αίσθηση στο αγαπημένο snack μικρών και μεγάλων.

Συστατικά

για 12 μερίδες

1 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης (125 γρ.)

½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (65 γρ.)

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

⅓ φλιτζάνι κοκκοποιημένο γλυκαντικό (65 g), επιλογής σας

¼ φλιτζάνι εσπρέσο βρασμένος (60 mL)

¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου (60 mL)

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη, μαύρη σοκολάτα, vegan γιαούρτι βανίλιας, σιρόπι χουρμά, τρούφα, ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί κ.λπ.

Εκτέλεση

Προσθέτουμε τα “στεγνά” υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τον εσπρέσο, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο στεγνό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Τοποθετούμε το κουρκούτι σ’ ένα σακουλάκι, κόβουμε τη μύτη και δημιουργούμε το σχήμα των donuts σ’ ένα αντικολλητικό ταψί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν, απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο που θέλουμε σε κάθε ντόνατ και από πάνω περιχύνουμε με σοκολάτα, σιρόπι χουρμά, τρούφα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή οποιαδήποτε άλλη επικάλυψη της επιλογής μας.