Η βάση, το foundation, είναι το Α και το Ω του make up. Και σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες επιλογές που έχουμε να κάνουμε. Πόσο σημαντικό είναι όταν εισπράττουμε ένα κομπλιμέντο για το πόσο ωραίο φαίνεται το δέρμα μας!

Από την πιο ελαφριά, σχεδόν αόρατη κάλυψη, έως την πλέον full κάλυψη, υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μας εγγυώνται την ιδανική εφαρμογή του foundation. Έφτασε η στιγμή λοιπόν για ένα «μάθημα» από την αρχή, με τη βοήθεια των ειδικών.

Σύμφωνα με τον Fred Letailleur, national artist του Y.S.L. Hannah Martin senior pro artist της Bobbi Brown, αυτά είναι τα μυστικά για βάση που παίρνει 10’. Παρακάτω θα βρεις όσα είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη στο Byrdie.

Color matching

Το βασικό λάθος που κάνουμε στην επιλογή του foundation δεν είναι άλλο παρά η απόχρωση. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αναγνωρίσεις ανάμεσα σε τόσα χρώματα και υποτόνους τον ιδανικό. Φυσικά, δεν δοκιμάζουμε το foundation στο εσωτερικό του καρπού μας, καθώς θα βρεθούμε πολύ μακριά από την απόχρωση που αναζητούμε. Εκτός λοιπόν από το να δοκιμάζουμε στο λαιμό μας το χρώμα που ταιριάζει με πρόσωπο και λαιμό, πρέπει να το απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο. Μόνο έτσι θα καταλάβουμε αν όντως το χρώμα μας κολακεύει.

Στρατηγική τοποθέτηση

Μεγάλο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλες είναι η κάλυψη δίχως αύριο που προσπαθούμε να πετύχουμε. Και τι εννοούμε με αυτό: συνήθως δεν παρατηρούμε ποια είναι τα σημεία του προσώπου που θέλουν όντως κάλυψη. Έτσι, καταλήγουμε με ένα βαρύ, καθόλου κολακευτικό αποτέλεσμα. Η λύση είναι να ξεκινήσουμε από το κέντρο του προσώπου, που συνήθως υπάρχουν οι περισσότερες ατέλειες και να «σβήσουμε» το foundation. Εάν υπάρχει extra ανάγκη κάλυψης, προσθέτουμε τοπικά κάποιο concealer.

Κατάλληλα εργαλεία

Βασική αρχή: δεν είναι όλα τα πινέλα ίδια. Τα πιο πυκνά πινέλα ενδείκνυνται για χρήση με κρεμώδη προϊόντα. Αντίστοιχα τα πιο «χαλαρά», αέρινα, θα δώσουν ένα πιο ανάλαφρο αποτέλεσμα. Τέλος, τα beauty σφουγγαράκια, μπορεί να αραιώσουν λίγο τη σύσταση του foundation, θα δώσουν όμως ένα ομοιόμορφο, χωρίς γραμμές αποτέλεσμα.