Αμερικάνικη μελέτη του 2017 περιέγραψε ότι έως και το 45% των γυναικών και το 55% των ανδρών θα εξαπατήσουν κάποια στιγμή τον σύντροφό τους. Αυτό σημαίνει ότι περίπου οι μισοί από το σύνολο θα έχουν μια «εξωσχολική» σχέση με κάποιον ενώ είναι δεσμευμένοι με κάποιον άλλο. Οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια στιγμή της ζωής μας μπορεί να έχουμε βρεθεί στον πειρασμό, μπορεί να έχουμε υπάρξει το τρίτο πρόσωπο ή να ήμασταν με έναν άπιστο σύντροφο. Ειδικά όσο περνούν τα χρόνια και ο ρομαντισμός χάνεται, τέτοιου είδους καταστάσεις είναι πολύ εύκολο να υπάρξουν. Το να γνωρίσεις κάποιον άλλον χωρίς να το μάθει ο σύντροφος σου είναι πλέον πολύ απλό. Με το πάτημα ενός follow μπορεί να ξεκινήσει ένα ειδύλλιο μέσα από μία οθόνη.

Υπάρχουν τρεις κοινοί βασικοί λόγοι για να σκεφτεί ή να πράξει κανείς μία απιστία και μπορούν να εξηγήσουν γιατί μερικοί άνθρωποι αναζητούν ή/και διατηρούν μία παράλληλη σχέση.

Είναι η αρχή του τέλους

Σε μία προβληματική σχέση μπορεί το κέρατο να είναι σωτήριο για τη γυναίκα που δεν τολμάει να χωρίσει. Για να μπει ένα τρίτο πρόσωπο θα μπει σε μία σχέση σημαίνει πως υπάρχει χώρος για να γίνει αυτό. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως είναι σωστό. Αλλά χωρίς να μπορούμε να πούμε πως είναι και λάθος. Η ηθική είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, το τρίτο πρόσωπο σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Είναι ο τρόπος της γυναίκας να διοχετεύσει την ενέργεια της κάπου αλλού και να πάψει να βλέπει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχει στη σχέση της. Το κέρατο λειτουργεί ως μία σανίδα σωτηρίας.

Ο ρόλος της επιβεβαίωσης

Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να παίρνουμε επιβεβαίωση και να νιώθουμε ποθητοί. Και για τις γυναίκες και για τους άντρες. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης πολλές φορές απλά οδηγεί σε αθώα φλερτ που δεν προχωρούν. Αλλά κάποιες φορές, τα προβλήματα είναι πολλά και βαθιά. Έτσι, το απλό φλερτ δεν θα βοηθήσει και ψάχνεις την επιβεβαίωση με διαφορετικό τρόπο. Και σε αυτήν την περίπτωση φυσικά το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είσαι δεν σε γεμίζει και δεν σου δίνει όλα όσα θέλεις. Οπότε αξίζει η σχέση;

Η θέληση της στιγμής 

Δεν είναι όλα δύσκολα και compliqué. Κάποιες φορές και οι γυναίκες θέλουν κάποιον. Μία σαρκική έλξη την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν. Όπως ακριβώς λειτουργούν και οι άντρες σε αυτές τις περιπτώσεις, έτσι ακριβώς λειτουργούν και οι γυναίκες που και που. Είναι μία παρορμητική απόφαση της στιγμής, όπου κάνεις δεν μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί τι σημαίνει το σεξ στην προκειμένη περίπτωση, απλά γίνεται. 

featured photo: @nataliacsb