Αλλά, επειδή first things first, πρώτα πρέπει να διορθώσεις τα όποια λάθη μπορεί να κάνεις στη μαγειρική ή τις όποιες λάθος συνήθειες έχεις υιοθετήσει. Στη συνέχεια, σου παραθέτουμε τα τέσσερα πιο σημαντικά από αυτά.

Δε δίνεις τη σημασία που πρέπει στο αλάτι και στο πιπέρι

Ενώ πρόκειται για δυο από τα πιο σημαντικά και συνάμα πάμφθηνα υλικά της κουζίνας, εσύ επιμένεις να μην τους δίνεις τη σημασία που πρέπει. Τα αλάτι δίνει γεύση σε αλμυρές, αλλά και γλυκές συνταγές. Ενώ το πιπέρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι των περισσοτέρων συνταγών. Φρόντισε να μην ξεμείνεις ποτέ από αυτά τα υλικά. Όταν δεν ξέρεις πόσο αλάτι θέλει κάθε φαγητό, η διαδικασία της δοκιμής είναι αλάνθαστη.

Δεν προσέχεις τις δοσολογίες

Αν και η ακρίβεια ξέρεις ότι είναι περισσότερο απαραίτητη στη ζαχαροπλαστική, η Garten έρχεται να μας ενημερώσει ότι «Η μαγειρική είναι επιστήμη και όχι τέχνη». Υπάρχουν δοσομετρητές πάρα πολλοί στην αγορά και υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό. Ένα κουτάλι βούτυρο ή αλεύρι περισσότερο ή λιγότερο ή κάποια ml περισσότερο νερό ή ζωμός μπορεί να αλλάξουν όλο το αποτέλεσμα. Φρόντισε να προμηθευτείς διαφορετικούς δοσομετρητές ειδικούς για στέρεα και υγρά υλικά και δώσε βάση στις λεπτομέρειες των συνταγών. Είναι άλλο ένα φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα και διαφορετικό ένα φλιτζάνι καρύδια που θα ψιλοκόψεις. Τα πρώτα τα ψιλοκόβεις και μετά μετράς. Στη δεύτερη περίπτωση, πρώτα μετράς και μετά ψιλοκόβεις.

Δεν καταλαβαίνεις πότε το φαγητό σου είναι σωστά ψημένο

Αυτό είναι κάτι που θα το διαπιστώσεις με την εμπειρία. Αλλά ένα θερμόμετρο μαγειρικής δεν θα ήταν άσχημο να έχεις, το οποίο χρησιμεύει κυρίως για τα κρέατα. Σημασία έχει να ξέρεις βέβαια σε ποιο σημείο θα το τοποθετήσεις και την κατάλληλη θερμοκρασία για κάθε τρόφιμο που μαγειρεύεις, αλλά για αυτά θα σε κατευθύνει η εκάστοτε συνταγή. Για τις πατάτες και το ψάρι, αρκεί να καρφώνονται με το πιρούνι.

Δεν προσέχεις τα σκεύη της κουζίνας και ειδικά τα μαχαίρια σου

Χρησιμοποιείς τα μαχαίρια σου για να ανοίξεις κουτιά από κονσέρβες, φακέλους ή δέματα από το ταχυδρομείο. Τα πλένεις στο πλυντήριο των πιάτων και τα αφήνεις να έρχονται σε επαφή με σκεύη από άλλα υλικά, πράγμα που τα χαλάει. Τρίβεις με το σύρμα τα αντικολλητικά σου σκεύη. Και αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να κάνεις για την ευκολία της στιγμής, αλλά ξεχνάς ότι μπορεί να σου δυσκολέψουν τη ζωή στη συνέχεια. Ποιος θέλει ένα μαχαίρι που δεν κόβει ή ένα τηγάνι από το οποίο δεν ξεκολλούν τα pancakes;!