Η κουζίνα είναι ένας χώρος γεμάτος έμπνευση. Υπάρχουν όμως μικρές αλλαγές στο feng shui που μπορούν να την κάνουν ακόμα πιο ενεργητική.

Ενώ πολλοί θα αλλάξουν τα έπιπλα του σαλονιού για να αποκτήσει μία πιο θετική αύρα ο χώρος, η κουζίνα είναι πιο στατική. Οι αλλαγές είναι μικρές αλλά απλές και σαφείς. Χωρίς όμως αμφιβολία, ο χώρος θα αλλάξει και θα το καταλάβεις πολύ γρήγορα.

1. Ξεκίνα με ένα καλό decluttering

Γίνε μία Marie Kondo για λίγο. Άδειασε τον πάγκο της κουζίνας και το τραπέζι. Θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν πολλά πράγματα  που δεν χρειάζεται να τοποθετείς σε αυτά τα σημεία. Καθάρισε καλά τις επιφάνειες σου είτε με κάποιο υγρό είτε με κάποιο φυσικό μείγμα. Το λευκό ξύδι και το νερό είναι κατάλληλα για μια καλή απολύμανση των επιφανειών. Έπειτα, θα παρατηρήσεις πως θα είσαι πιο προσεκτική στην επιλογή των αντικειμένων που θα τοποθετήσεις στον πάγκο σου. Κράτα το χώρο αυτό ξεκάθαρο. Κανείς δεν θέλει το πρώτο πράγμα που βλέπει στην κουζίνα να είναι οι χιλιάδες σημειώσεις και τα τετράδια μαγειρικής.

2. Το ίδιο ισχύει και για τα ντουλάπια και το ψυγείο σου

Όπως είπαμε, η κουζίνα δεν δέχεται τρομερές αλλαγές. Η καθαριότητα όμως και το ξεκαθάρισμα όσων την περικλείουν είναι πολύ σημαντικότερη. Εκτός από αυτό, μπορεί να βρεις ,μαγειρικά σκεύη που δεν χρησιμοποιείς εδώ και καιρό ή παλιά τρόφιμα στα ντουλάπια σου. Συγκέντρωσε όσα δεν χρειάζεσαι καθόλου και κράτησε μόνο αυτά που έχεις στην καθημερινότητα σου. Σειρά έχει το ψυγείο σου. Ξεχώρισε τις τροφές σε αυτό, ξεφορτώσου όσες έχουν ίσως λήξει και γενικώς, κράτα ακόμα και αυτό σε minimal επίπεδα.

3. Και για τα πατώματα

Σκέψου την κουζίνα σου σαν ένα καμβά. Πρέπει πρώτα να γίνει ένα καθαρό τοπίο και μετά να τοποθετείς λεπτομέρειες. Επόμενο λοιπόν στη λίστα, είναι η καθαριότητα του πατώματος της κουζίνας. Με ένα καλό υγρό περιποιήσου το χώρο που πολύ συχνά λερώνεται , είτε έχεις κάποιο χαλί είτε όχι. Από εκεί και πέρα, θα δεις πως η διάθεση σου θα αλλάξει παρά την κούραση της καθαριότητας.

4. Πρόσθεσε μερικά εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή λέγεται πως μεταδίδουν θετική ενέργεια στο χώρο. Ένα μπολ με λεμόνια, πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ για παράδειγμα μπορούν να λειτουργήσουν πολύ διαφορετικά. Επίσης, λέγεται πως 9 λεμόνια αρκούν για να έχει ο χώρος την απαραίτητη “αφθονία”. Μπορείς όμως να επιλέξεις, όσα και όποια φρούτα θέλεις εσύ.

5. Καλλιέργησε κάποιο φυτό

Tα φυτά είναι σημαντικό στοιχείο του feng shui. Το αίσθημα της ευδαιμονίας και της ευεξίας προέρχεται από τα φυτά. Ο βασιλικός για παράδειγμα, σε κάποιες παραδόσεις, θεωρείται μαγνήτης πλούτου. Μεγαλώνει τέλος και διατηρείται για αρκετό καιρό σε χώρους κουζίνας.

6. Λίγη έμπνευση δεν βλάπτει

Αν δεν έχεις κάποιο ξεχωριστό χώρο για τα βιβλία μαγειρικής σου για παράδειγμα, ήρθε η ώρα να αποκτήσεις. Μπορείς να κάνεις ένα DIY ράφι όπου θα τοποθετείς όσα θεωρείς απαραίτητα να βρίσκονται στην κουζίνα σου. Επίσης, μπορείς να κρεμάσεις κάδρα με οικογενειακές ή φιλικές φωτογραφίες για να δημιουργήσεις μία πιο cozy γωνιά. Όπως και να έχει, η κουζίνα σου θα αποκτήσει μία πιο φρέσκια όψη!

featured photo: Pexels.com@zvolskiy