Φούσκωμα, καούρες, πόνοι, δυσκοιλιότητα είναι μερικά από τα συμπτώματα. Η λύση; Να επικεντρωθείς στην φροντίδα του εαυτού σου. Και να βοηθήσεις το πεπτικό σου με τους πέντε απλούς παρακάτω τρόπους:

Λήψη πρε- και προβιοτικών

Δεν είναι μια λύση θαύμα, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες που θα τα παίρνεις με συνέπεια, θα παρατηρήσεις βελτίωση. Βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας της χλωρίδας του εντέρου. Διάλεξε συμπληρώματα vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, τεχνητά συντηρητικά ή επιβλαβείς χρωστικές ουσίες.

Σταθερή ρουτίνα άσκησης

Ειδικά οι πρωινές προπονήσεις θα σου χαρίζουν μια ώρα ηρεμίας με τον εαυτό σου. Επίσης, θα αποβάλλεις το άγχος που ευθύνεται κατά πολύ για τα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Συν ότι θα είσαι πανέτοιμη για τη μέρα μετά στη δουλειά.

Προτίμηση δραστηριοτήτων που μειώνουν το άγχος

Μικρά πράγματα, όπως η διάχυση ενός αιθέριου ελαίου ή η διατήρηση του χώρου σου όσο πιο καθαρού γίνεται, θα σε κάνουν να νιώσεις καλά. Όταν το μυαλό είναι ήρεμο, είναι και το σώμα. Πράγμα που σημαίνει λιγότερα προβλήματα εντέρου και περισσότερο χρόνο να απολαμβάνεις τη ζωή σου.

Κατανάλωση τροφίμων που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα

Ίσως αισθάνεσαι ότι οποιοδήποτε από τα περίπου 1 δισεκατομμύριο τρόφιμα στον πλανήτη θα μπορούσε να είναι ο ένοχος για την κακή λειτουργία του εντέρου σου. Πράγματι, είναι αδύνατο να γνωρίζεις από πού να ξεκινήσεις. Οπότε βρες τα τρόφιμα που σε κάνουν να νιώθεις καλά αντί να προσπαθείς να εξαλείψεις αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα. Αυτή η τακτική βοηθά στο να γίνει η διαδικασία πιο ανεκτή και προσιτή. Επίσης, σε παρακινεί περισσότερο από να κόβεις ό, τι έχει πολύ καλή γεύση.

Ο ύπνος γίνεται προτεραιότητα

Κάνε προτεραιότητα να κοιμάσαι την ίδια ώρα κάθε βράδυ και να ξυπνάς σε παρόμοιες ώρες κάθε πρωί. Θα έχεις ένα σώμα που ξέρει τι να περιμένει, άρα πιο ευτυχισμένο και υγιές σε καθημερινή βάση.

featured photo: [email protected]shvetsa