Βαδισμα και Παπουτσια

Μια από τις θεμελιώδης αρχές του στιλ γύρω από τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του καθενός/μιας μας, είναι φυσικά ο τρόπος κίνησης μας και σαφέστατα ο αέρας που αποπνέετε από εκεί. Ουσιαστικά αναφερόμαστε σε ένα μικρόκοσμο λεπτομερειών, που όλοι μας ακολουθούμε ασυναίσθητα καθημερινά και που κομμάτι κομμάτι οικοδομούν τη μοναδικότητα του στιλ και φυσικά την προσωπικότητας μας.

Το προσωπικό μας touch ή αλλιώς η μαγεία με την οποία ο καθένας μας παρουσιάζει διαφορετικά και μοναδικά το κάθε ρούχο που επιλέγει να φοράει.

Τα παπούτσια αναμφισβήτητα αποτελούν βασικό σύμμαχο, (ή εχθρό ανάλογα με την επιλογή και τη χρήση) στη δημιουργία του επιθυμητού αποτελέσματος. Πρόκειται για το οπλοστάσιο που όλοι/όλες μας έχουν στη διάθεση μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις εκάστοτε απαιτήσεις και που περιλαμβάνει ένα ευρύ και πλούσιο φάσμα επιλογών. Η κάθε μας επιλογή ουσιαστικά διαφοροποιεί το βάδισμα μας, γεγονός που οφείλεται στην διαφορετική μορφολογία και κατασκευή των παπουτσιών, επηρεάζοντας έτσι τη φυσικότητα βαδίσματος και κίνησης μας. Πόσες φορές όλοι μας έχουμε αποτελέσει μάρτυρες, μιας γυναίκας που μετά βίας ισορροπεί και βαδίζει πάνω στα ψηλοτάκουνά της, ανεξάρτητα από την ηλικία και το στιλ της;

Η επιλογή ψηλών παπουτσιών πέρα από τα αισθητικά και ψυχολογικά πλεονεκτήματα που παρέχει στη φέρουσα, εγκυμονεί κινδύνους και παρατηρείται ως σύνηθες φαινόμενο, κυρίως σε γυναίκες μέτριου αναστήματος. Η σκέψη ότι το ύψος μπορεί να βελτιωθεί από τη χρήση τακουνιών είναι σωστή, αρκεί να έχουμε στο μυαλό μας πως η υπερβολή (14 cm τακούνι) ανεξάρτητα από το "τεχνητό ύψος" που μας παρέχει, δεν βοηθά καθόλου στη φυσικότητα της στάσης του σώματος μας. Πιο απλά το κέντρο βάρους μεταφέρεται στα μπροστινά δάχτυλα του ποδιού, λόγω του ψηλού τακουνιού μεταδίδοντας μας την αίσθηση, ότι η φέρουσα κυριολεκτικά θα "πέσει" μπροστά από την υπερβολική κλήση του παπουτσιού. Πως λοιπόν κάποιος που μετά βίας στέκεται και ισορροπεί πάνω σε ένα ζευγάρι "αφιλόξενων" παπουτσιών/τακουνιών, μπορεί με τη σειρά του να κινηθεί ανεπηρέαστα βαδίζοντας με τον δικό του τρόπο;

Ανεξάρτητα λοιπόν από το πόσο λιώνουμε για ένα ζευγάρι παπούτσια που μας φλερτάρουν επίμονα μέσα από το τζάμι μιας βιτρίνας, δεν τα φιλοξενούμε στην γκαρνταρόμπα μας εάν εκείνα με τη σειρά τους δεν συνεργάζονται απόλυτα με τα πόδια μας. Πέρα από το χρηματικό κόστος, η απόκτηση ενός μη διαπραγματεύσιμου με τους όρους μας παπουτσιού, θα μας υπενθυμίζει πάντα πως τα όχι μας στις επιλογές ρούχων και accessories, είναι πιο σημαντικά από τα ναι μας. Γι'αυτό άλλωστε η μόδα μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Μας διδάσκει καθημερινά μέσα από τα λάθη και τις επιλογές μας, τι πραγματικά χρειαζόμαστε για να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα μας. Για κάποιους απαιτούνται τα παπούτσια της βιτρίνας και για κάποιους απλά ο αέρας του βαδίσματος τους.

Εσείς αλήθεια τι πιστεύετε ότι χρειάζεστε;

Yorgos Pantazonas - www.stylists.gr

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.