Με τα ντοκιμαντέρ μόδας να έχουν τη θέση που τους αξίζει στις to-see λίστες μας, μπορούμε να έχουμε μια καλή ιδέα του τι συμβαίνει από τη δημιουργία μιας collection μέχρι τη στιγμή που ανάβουν η προβολείς και ξεκινάει το dj set μιας επίδειξης. Μπορεί να νιώθεις ότι τα έχεις δει σχεδόν όλα, αλλά πιθανότητα το Unzipped μάλλον σου έχει ξεφύγει.

Το Unzipped φέρνει στην οθόνη σου όλη τη διαδικασία πίσω από την collection του Isaac Mizrahi για τη σεζόν A/W94. Πρόκειται για την εποχή που ο Νεοϋορκέζος σχεδιαστής δέχτηκε κάποια αρνητικά σχόλια από τον Τύπο του τότε.

Γυρισμένο από τον τότε σύντροφό του, Douglas Keeve, δείχνει προβάλει μια ξεκάθαρη ματιά του τι σημαίνει να είναι κανείς σχεδιαστής. Πέραν αυτού έχει αρκετές εκρήξεις και δάκρυα, πάνω-κάτω ακριβώς ότι περιλαμβάνει η προετοιμασία ενός show. Το τέλος παρουσιάζει ένα από τα πιο εικονικά fashion shows, σε εποχές που δεν υπήρχε η δυνατότητα να απολαύσει κάποιος στιγμιότυπα μέσα από instagram stories.

Υπάρχουν τρεις καλοί λόγοι να δεις το Unzipped, αντί να συνεχίσεις να σκρολάρεις χωρίς καμία απολύτως όρεξη στα social media.

Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το πιο πρόσφατο show του Gucci

Για εκείνη τη σεζόν, ο Mizrahi αποφάσισε να αποκαλύψει κάποια από τα πιο κρυφά μυστικά της βιομηχανίας. Σε μια οθόνη πίσω από το catwalk, οι καλεσμένοι μπορούσαν να δουν όσα συνέβαιναν backstage; Σου θυμίζει κάτι; Ναι, και σε εμάς. Ο οίκος Gucci για την πιο πρόσφατη επίδειξή του πήρε έμπνευση από αυτό ακριβώς το ντοκιμαντέρ. Το show του ξεκίνησε με εργαζόμενους στο ατελιέ να βοηθούν τα μοντέλα να φορέσουν τις δημιουργίες της κολεξιόν.

Θα πάρεις μια γεύση από το who is who της εποχής

Σήμερα τα μεγαλύτερα ονόματα του modelling είναι η Kaia Gerber και η Gigi Hadid. Βλέποντας το Unzipped ωστόσο θα καταλάβεις ποια ονόματα περιλάμβανε η αντίστοιχη λίστα των 90s. Μπροστά από την οθόνη σου θα περάσουν οι  Naomi Campbell, Cindy Crawford, Carla Bruni, Kate Moss, Helena Christensen, Linda Evangelista και Shalom Harlow. Όλες top models με έναν μυστηριακό τρόπο που σήμερα είναι σχεδόν άγνωστος. Επιπλέον, σε μια σκηνή εμφανίζεται ο Mizrahi σε ένα tarot card reading με τους John Galliano και André Leon Talleyis.

Θα γελάσεις ακόμα και αν δεν το περιμένεις

Διανύουμε μια περίοδο μας δημιουργεί πραγματική ανάγκη για λίγο γέλιο. Μπορεί να μην το περιμένεις, αλλά το Unzipped πιθανότατα θα σου την καλύψει. Υπάρχουν στιγμές όπου ο Mizrahi βιώνει όσα ζει και σκέφτεται ο κάθε δημιουργός. Ακόμα και αν είναι αναποφάσιστος λίγα λεπτά πριν την έναρξη του show του. Ατάκες και φράσεις που χρησιμοποιεί αποδεικνύουν πως εκτός από ταλέντο και μόδα, το ντοκιμαντέρ περιέχει και αρκετό χιούμορ.

featured image: AnOther Magazine