Οι λίστες όλο και πληθαίνουν κι όσο κι αν κάποιοι θέλουν να σε πείσουν ότι ήρθε η ώρα να δεις το Contagion, εσύ πρέπει να δείξεις αυτοσυγκράτηση. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε τις ταινίες περί εγκλεισμού και απομόνωσης. Είτε η τωρινή κατάσταση σε βρίσκει ολομόναχο στους τέσσερις τοίχους ή με γονείς μετά από καιρό ή με το άλλο σου μισό, όλο και κάποιο χαρακτήρα θα βρεις να ταυτιστείς. Προσπάθησε όμως να δεις αυτές τις ταινίες μόνο αν τα πας καλά με την αυτο-απομόνωση και την καραντίνα. Δε θα θέλαμε να ξυπνήσει μέσα σου ο Robert Pattinson στο Φάρο.

Room (2015)

Αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε έναν χώρο μεγαλύτερο των 20 τ.μ. και γκρινιάζεις για την καραντίνα, ξανασκέψου το. Ίσως σε βοηθήσει και η ταινία Room σε αυτό. Εκεί η Brie Larson υποδύεται την Joy, μια γυναίκα που είναι θύμα απαγωγής για 7 χρόνια και που στο μεταξύ γεννά τον γιο της. Μαζί ζουν σε ένα δωμάτιο με τα απολύτως απαραίτητα. Το δωμάτιο αυτό για τον 5χρονο γιο της είναι ό,τι ξέρει από τον κόσμο. Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι φυσικά έρχεται όταν βγει από αυτό.

The Lighthouse (2019)

Ο Φάρος, όπως είπαμε και πριν, δεν είναι ταινία που θα έπρεπε να σε εμπνεύσει για κάτι. Πιθανότατα θα σε κάνει να σκεφτείς ότι υπάρχουν και χειρότερα. Robert Pattinson και William Dafoe φαροφύλακες σε ένα απομακρυσμένο μέρος χωρίς να συμπαθιούνται και πολύ. Δεν θες να ξέρεις τι θα ακολουθήσει, αλλά αν άντεξες ως τώρα 14 μέρες καραντίνα, ίσως τίποτα πια να μη σε τρομάζει.

Buried (2010)

Εδώ πρέπει να γίνει ο απαραίτητος διαχωρισμός μεταξύ απομόνωσης και κλειστοφοβίας. Προς τους απανταχού κλειστοφοβικούς, το Buried δε θα είναι η αγαπημένη σας ταινία. Για αρκετά μεγάλη διάρκεια θα βλέπετε τον Ryan Reynolds ως Paul να βρίσκεται κλεισμένος μέσα σε ένα φέρετρο με μοναδικά εφόδια έναν αναπτήρα και ένα κινητό τηλέφωνο. Και όπως καταλαβαίνεις, και τα δύο έχουν περιορισμένη διάρκεια.

127 Hours (2010)

Αν αγαπάς τόσο πολύ τον James Franco και δε θες να τον δεις να υποφέρει, καλύτερα να προχωρήσεις παρακάτω. Το 127 hours είναι αληθινή ιστορία βασισμένη στο ατύχημα του ορειβάτη Aron Ralston. Μοναξιά, απελπισία και πόνος είναι ελάχιστα από τα συναισθήματα που βιώνει ο πρωταγωνιστής κι εμείς μαζί του. Ευτυχώς, όμως, η ευρηματικότητα -και κάτι παραισθήσεις- σώζουν ζωές.

The Martian (2015)

Μιας και εξαντλήσαμε τα επίγεια, ας πάμε και σε μια αλλιώτικη απομόνωση. Αυτή του διαστήματος. Στο The Martian ο αστροναύτης Matt Damon χωρίζεται από την ομάδα του σε μια αποστολή και καταλήγει μόνος του στο άγνωστο του διαστήματος. Εκεί θα πρέπει να προσπαθήσει αναγκαστικά να βρει μόνος του μια λύση, όσο παράτολμη κι αν είναι αυτή. Άλλωστε ο πλανήτης Άρης δε φημίζεται για τη φιλοξενία του.

Mustang (2015)

Ίσως αυτή η ταινία να μην έχει να κάνει τόσο με την απομόνωση όσο με το ότι της άξιζε μια ξεχωριστή θέση σε μια λίστα. Πέντε αδερφές στην Τουρκία αναγκάζονται να μείνουν μέσα στο σπίτι για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί ένας γαμπρός-προξενιό για την καθεμία. Οι ίδιες όμως έχουν μέσα τους βαθιά την αίσθηση της ελευθερίας και δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι. Και αυτή τελικά είναι ίσως η πιο motivational ταινία που μπορεί να δεις στην καραντίνα. Αλλά για άλλους λόγους.

Featured Image: variety.com