Πρόσφατα η Huawei επέλεξε 20 instagramers, για την μεγάλη αποστολή του #Unseen Greece. Να φωτογραφίσουν τις ομορφιές της χώρας, με τη ματιά του σήμερα, μέσα από τους φακούς του Huawei Mate Pro, ώστε οι εικόνες να δωριστούν στον ΕΟΤ και να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Τους κάλεσε με ένα δημόσιο post και όλοι δέχτηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Και έτσι, ξεκίνησε το Unseen Greece by 20 Mates. Το project που ήρθε για να φέρει την έννοια της τουριστική προβολή στο τώρα.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς της Huawei, η Λία Παυλοπούλου, ή αλλιώς @liapavlo που επέλεξε τη Μάνη και, βλέποντας το αποτέλεσμα, την αποτύπωσε μοναδικά!

-Γιατί επέλεξες τη Μάνη; Ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμενες να συναντήσεις;

Νομίζω ότι με επέλεξε η Μάνη. Ήταν κάτι σαν καρμικό. Το καλοκαίρι αποχωρίζομαι με δυσκολία το Αιγαίο, κι ως εκ τούτου δεν την είχα ως προτεραιότητα σαν προορισμό διακοπών. Το χειμερινό τοπίο, σε συνδυασμό με την έλλειψη του κόσμου, έδωσε μια αμεσότητα με τον τόπο καθεαυτό, που δεν αντιλαμβάνεσαι τόσο εύκολα αν την επισκεφτείς άλλες εποχές. Όχι απλά ανταποκρίθηκε σαν προορισμός, θέλω να ξαναπάω, να περπατήσω, να ρουφήξω κάθε της γωνιά.

-Τι σου έχει μείνει αξέχαστο από το ταξίδι. Ποιο είναι το απόλυτο must του τόπου;

Ότι σε κάθε στροφή ήθελα να σταματήσω, να βγάλω φωτογραφίες. Ένιωθα ότι ήμουν αλλού. Μου θύμισε πολύ Ιρλανδία και Highlands. Αυτό το άγριο τοπίο, ο ουρανός, τα σύννεφα, τα χρώματα της δύσης, ο ήχος των κυμάτων που χτυπούσαν στα βράχια, ο αέρας, δεν αποτυπώνονται με λέξεις… Μένουν για πάντα σαν εικόνες στο μυαλό σου. Το απόλυτο must είναι η διαδρομή από Βάθεια μέχρι Τέναρο και η ίδια η Βάθεια φυσικά. Και οπωσδήποτε, η τοπική σαλάτα!

-Πως αισθάνθηκες όταν η Huawei σε επέλεξε για το Project; Πως νιώθεις που ένα δικό σου κομμάτι θα ταξιδέψει στον κόσμο;

Ένιωσα απερίγραπτη χαρά, αισθάνθηκα γοητευμένη και υπεύθυνη για ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον project. Εϊναι τιμή μου που συμμετέχω και που δικές μου φωτογραφίες, το πώς ουσιαστικά εγώ αντιλαμβάνομαι, παρατηρώ, αποτυπώνω τη χώρα μου, και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Μάνη, θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

https://www.instagram.com/p/Bq7p2sulCao/?fbclid=IwAR2HTgch0nBZtBbrJVGDyNaNkTOoKTS5pn2dbaD6upT19zkD8DzZG3zEPlU

-Η Huawei, με το Unseen Greece, υπόσχεται εικόνες με τη ματιά του σήμερα. Τι σημαίνει για σένα «ματιά του σήμερα»;

Η “ματιά του σήμερα” έχει να κάνει με το τι και το πώς το αποτυπώνεις. Άρα, θέλουμε φωτογραφίες, από κρυφά/ξεχασμένα σημεία, λήψεις από διαφορετικές γωνίες, με μια ματιά περισσότερο instagramική. Και φωτογραφίες με ένα διαφορετικό χρώμα, πιο φυσικό, πιο αληθινό, χωρίς όλο αυτό το HDR feeling που συνήθως επικρατεί.